Φτιάξε το βιογραφικό που θα σου κλείσει τη συνέντευξη - Δωρεάν πρότυπα

Εργασία

20/03/2020 13:31:00

Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις έναν έλεγχο στο βιογραφικό σου και να διορθώσεις όλα εκείνα που μπορεί να σου στερούν την ευκαιρία μίας συνέντευξης στην πολυπόθητη θέση εργασίας;

Και όταν λέμε να διορθώσεις, δεν εννοούμε τα βασικά, ορθογραφικά, γραμματικά, τυπογραφικά λάθη, γιατί αυτά είμαστε σίγουροι πως τα έχεις ήδη διορθώσει. Εννοούμε την εικόνα, τη δομή, την ιεραρχία, τις λέξεις - κλειδιά. Και επίσης είμαστε σίγουροι πως το συντάσσεις στο Microsoft Word και το στέλνεις σε μορφή doc, docx ή pdf! 

Το ότι ένας recruiter σκανάρει με τα μάτια του ένα βιογραφικό μόλις σε 6 δευτερόλεπτα για να καταλήξει αν του κάνει, ακούγεται υπερβολικό και ίσως ακατόρθωτο. Αρκεί να αναλογιστούμε τον αριθμό των βιογραφικών που καλείται να εξετάσει και τότε ίσως μπορέσουμε να αντιληφθούμε πως αυτό δεν οφείλεται ούτε σε προχειρότητα ούτε σε βιασύνη ούτε σε κάποια υπερδύναμη. Είναι ανάγκη. Να σκανάρει, να φιλτράρει και να καταλήξει σε εκείνα που θα περάσουν στην επόμενη φάση ώστε να τα αξιολογήσει και να καλέσει σε συνέντευξη όσους κρίνει ως καταλληλότερους.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Πρέπει το βιογραφικό σου να τραβήξει την προσοχή του για όλους τους σωστούς λόγους. Απόφυγε λοιπόν να αιτηθείς για τη θέση του Βοηθού Λογιστή αν είσαι Δάσκαλος. Για να μην παρεξηγηθούμε, σίγουρα μπορεί κανείς να ταιριάξει σε διαφορετικές θέσεις ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, αλλά αν σου λείπει η εξειδίκευση, η εμπειρία και οι σπουδές/εκπαίδευση για μία θέση καλύτερα να μην αιτηθείς για αυτή. Είμαστε σίγουροι ότι και σε αυτή θα έδινες τον καλύτερο σου εαυτό και μπορεί να εκτελούσες σωστά πολλές και διαφορετικές αρμοδιότητες, αλλά έχεις ακούσει τι λένε οι Αμερικανοί; Jack-of-all-trades, master of none! Οπότε, καλό είναι να εστιάσεις σε αυτό που αγαπάς, στην ειδικότητά σου και να βρεις την ιδανική θέση για σένα!

Ευτυχώς, online μπορεί κανείς να βρει πάρα πολλές δωρεάν πηγές που θα τον βοηθήσουν να συντάξει το βιογραφικό του σωστά. Εσύ δεν χρειάζεται να ψάξεις! Έχουμε συγκεντρώσει για σένα πηγές για τη δημιουργία του ιδανικού βιογραφικού σου ανάλογα με τη θέση σου, την ειδικότητά σου και την αισθητική σου.

Hloom
Παρέχει 400 πρότυπα βιογραφικών, απλά ή σύνθετα, γενικά ή ειδικά ανάλογα με τη θέση και τον τομέα της επιλογής σου. Διαλέγεις το πρότυπο που σου αρέσει, συμπληρώνεις τις δικές σου πληροφορίες και έχεις έτοιμο για download το τέλειο βιογραφικό σου.

Canva
Το Canva εκτός από όλα τα άλλα που παρέχει σαν εργαλείο, σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό ακριβώς στα μέτρα σου. Ειδικά, αν θέλεις χρώμα και ζωντάνια, μοτίβα και γραφικά, είναι αυτό που χρειάζεσαι! Πρόσεχε πάντα η θέση όπου θα αιτηθείς να σηκώνει τη χαρά του βιογραφικού σου!

Freesumes
Περιλαμβάνει πάνω από 150 δωρεάν πρότυπα βιογραφικού, τα οποία μπορείς να κατεβάσεις σε docx format στον υπολογιστή σου και να το δουλέψεις εκεί συμπληρώνοντας τα δικά σου στοιχεία. Στα αρνητικά: Αν θέλεις δύο σελίδες του αρχείου, παρέχεται μόνο επί πληρωμή. Καλό βέβαια είναι - αν αυτό είναι εφικτό - να διασφαλίζεις ότι όλα τα σημαντικά σου επιτεύγματα που συμπεριλαμβάνει το βιογραφικό σου, χωράνε σε μία σελίδα.

Novoresume
Χρειάζεται εγγραφή με email και μόλις συνδεθείς σου παρέχει bulider ώστε να φτιάξεις το βιογραφικό σου βάσει του προτύπου που διάλεξες. Αφού το ολοκληρώσεις, σου επιτρέπει να το κατεβάσεις δωρεάν σε pdf.

Resume
O online builder του Indeed παρέχεται δωρεάν και σου επιτρέπει να χτίσεις το βιογραφικό σου βήμα βήμα. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα δειγμάτων, ώστε ανάλαγα με το πεδίο δραστηριότητας να πάρεις ιδέες για το δικό σου.

Office by Microsoft
Το Office της Microsoft σου παρέχει αρκετά δείγματα βιογραφικών σε μορφή Word, ώστε να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Κάνεις download το πρότυπο και συμπληρώνεις τις δικές σου πληροφορίες.

Zety
Παρέχει δωρεάν δείγματα αλλά η σύνταξη του βιογραφικού δεν είναι δωρεάν. Λειτουργεί με τον ίδιο περίπου τρόπο με το Hloom. Διαχωρίζει επίσης τα πρότυπα σε resume και cv και δίνει παραδείγματα συμπλήρωσης ανάλογα με τη θέση.


Πριν δημιουργήσεις το βιογραφικό σου, μπορείς να παρακολουθήσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το σεμινάριο του Skillbox, Σύνταξη Βιογραφικού & αποτελεσματική χρήση του LinkedIn!


Φτιάξε το ιδανικό βιογραφικό! Αυτό είναι το εισιτήριό σου για την επόμενη συνέντευξη!

Στη συνέχεια κάνε login στο προφίλ σου στο Jobfind πήγαινε στην ενότητα Το Βιογραφικό μου και ανέβασε το! Κάνε αίτηση στις Θέσεις Εργασίας που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σου!

Θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να σε αναζητήσουν οι εργοδότες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων; Καταχώρησε το στο CV Corner, τη βάση βιογραφικών του Jobfind και δώσε τη δυνατότητα στις εταιρείες που αναζητούν κάποιον με τα δικά σου προσόντα να σε αξιολογήσουν και να σου προτείνουν κάποια καινούρια θέση!

Χρειάζεσαι κι άλλες συμβουλές; Έχουμε συγκεντρώσει άρθρα και άλλα tips, που πιστεύουμε πως θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας -