Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
08/12/2025

F&B Manager

Εστίαση

Πόλη ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση

Περιγραφή

Αναζητούμε έναν δυναμικό και έμπειρο F&B manager που θα ηγηθεί με πάθος και επαγγελματισμό των λειτουργιών μας στον χώρο της εστίασης. Ο κατάλληλος υποψήφιος θα διαθέτει ισχυρές οργανωτικές ικανότητες, ηγετικές δεξιότητες και βαθιά γνώση του κλάδου, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και άριστη λειτουργικότητα σε όλα τα τμήματα. Αν αγαπάτε την ομαδική δουλειά, την ποιοτική εξυπηρέτηση και θέλετε να συμβάλετε ενεργά στην εξέλιξη της επιχείρησής μας, θα χαρούμε να γνωριστούμε.

Απαραίτητα Προσόντα

Κύριες αρμοδιότητες ενός F&B Manager

1. Διαχείριση προσωπικού

    •    Προσλήψεις, εκπαίδευση και συνεχής αξιολόγηση προσωπικού.

    •    Δημιουργία εβδομαδιαίων προγραμμάτων βαρδιών.

    •    Coaching σε σερβιτόρους, bartenders, sommeliers, runners, hosts.

    •    Διασφάλιση ότι τηρούνται τα standards εξυπηρέτησης (LQA, Forbes κ.λπ.).

2.  Έλεγχος κόστους & οικονομική διαχείριση

    •    Παρακολούθηση food cost & beverage cost.

    •    Έλεγχος αποθεμάτων και παραγγελιών (inventory management).

    •    Έλεγχος waste, portion control, αποφυγή overpouring.

    •    Στόχοι πωλήσεων ανά τμήμα ή ανά άτομο (upselling, wine pairing, specials).

3.  Διασφάλιση ποιότητας

    •    Έλεγχος ποιότητας φαγητού και ποτών καθημερινά.

    •    Τυποποίηση διαδικασιών (SOPs – Standard Operating Procedures).

    •    Διασφάλιση ότι τα πιάτα και τα ποτά σερβίρονται με συνέπεια.

    •    Συνεργασία με τον Executive Chef για εποχικότητα και mise en place.

4.  Εμπειρία πελάτη

    •    Διαχείριση παραπόνων με επαγγελματισμό.

    •    Παρουσία στην αίθουσα — monitoring της εξυπηρέτησης.

    •    Εφαρμογή τεχνικών upselling και storytelling των προϊόντων.

5.  Menu engineering & στρατηγική προσφορών

    •    Συμμετοχή στη δημιουργία μενού και wine list.

    •    Ανάλυση πιάτων: δημοφιλία, κερδοφορία, συμβολή στο brand.

    •    Προτάσεις για νέα προϊόντα, events, pairings, signature experiences.

6.  Υγειονομικά & κανονιστική συμμόρφωση

    •    Διασφάλιση ότι ακολουθούνται HACCP, υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες ασφάλειας.

    •    Σωστή αποθήκευση, rotation, καθαριότητα.

7.  Επικοινωνία & συντονισμός

    •    Καθημερινά briefings με προσωπικό service.

    •    Συνεργασία με Chef, Procurement, Marketing.

    •    Αναφορές προς τη διοίκηση με KPIs.

Αίτηση - Αποστολή Βιογραφικού

Σας ενδιαφέρει η θέση εργασίας; Εγγραφείτε για να στείλετε το βιογραφικό σας στην εταιρεία.