Η Trenkwalder για λογαριασμό μεγάλης και γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων αναζητά:
Υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας τροφίμων.
Βασικό καθήκον της θέσης είναι ο έλεγχος και η διασφάλιση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της εταιρείας, σύμφωνα με αυτά που ορίζουν ο υγειονομικός κώδικας, οι διαδικασίες HACCP και ISO:
• Γνωρίζει τη νομοθεσία και ενημερώνεται για νέες αλλαγές που αφορούν στον αντικείμενο ελέγχου του.
• Μετακινείται μεταξύ καταστημάτων και γραφείων της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους
• Ελέγχει και αξιολογεί το βαθμό συμμόρφωσης των καταστημάτων βάση των απαιτήσεων των εφαρμοζόμενων προτύπων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.
• Επικοινωνεί αποτελεσματικά με τα τμήματα της εταιρείας που εμπίπτουν στον έλεγχό του
• Αναφέρει λεπτομερώς στη διοίκηση τα αποτελέσματα των ελέγχων του και κρατά απόλυτα ενημερωμένο αρχείο
• Δίνει σαφείς οδηγίες για βελτιώσεις της ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων
• Ελέγχει τις διαδικασίες παραλαβής προϊόντων στις αποθήκες σε θέματα που άπτονται της ποιότητάς τους
• Ελέγχει τη διαδικασία μεταφοράς προϊόντων στις ενδοδιακινήσεις της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσει τη σύννομη λειτουργία
• Ελέγχει τη λειτουργία ψυγείων και καταψύξεων με βάση τις διατάξεις του υγειονομικού κώδικα
• Συντονίζει και επιβλέπει τις επισκέψεις του τεχνικού ασφαλείας στα Καταστήματα
• Σε συνεργασία με το τμήμα προμηθειών συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προδιαγραφές καταλληλότητας των παραλαμβανόμενων υλών και αξιολογεί τους συνεργαζόμενους προμηθευτές.
• Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αγορανομικού υπευθύνου.
• Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο παραγωγής συντάσσει τα εγχειρίδια συστατικών των προϊόντων
• Συντάσσει το πλάνο δειγματοληψιών και επιβλέπει τη διαδικασία υλοποίησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων
• Συντάσσει και επικαιροποιεί τα διαγράμματα ροής & οι τεχνικές περιγραφές των καταστημάτων σε περιπτώσεις αδειοδοτήσεων ή τροποποιήσεων αυτών
• Σε περιπτώσεις συμμετοχής σε ειδικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ συντάσσει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα προς αδειοδότηση από τις υγειονομικές αρχές
• Σε περιπτώσεις μη συμμορφούμενων α’, β’ υλών ή ημιέτοιμων / τελικών προϊόντων επιβλέπει και υλοποιεί την διαδικασία δεσμεύσεως και διερεύνησης των αιτιών
• Διαχειρίζεται τα αποτελέσματα εξωτερικών ελέγχων από αρμόδιες αρχές με στόχο την πλήρη συμμόρφωση
• Ενημερώνει και συντάσσει κατάλληλες οδηγίες εργασίας, διαδικασίες και έντυπα παρακολούθησης για την ορθή τήρηση των εφαρμοζόμενων προτύπων και των αρχών του HACCP.
• Διατηρεί ενημερωμένη μελέτη και εγχειρίδιο HACCP
• Εκπαιδεύει και ενημερώνει το νέο προσωπικό για την ορθή τήρηση των κανόνων ασφάλεια και υγιεινής σε όλο το φάσμα εργασιών τους στα καταστήματα
• Ελέγχει και τροποποιεί όπου κρίνεται αναγκαίο τις αναφορές και τις αναρτήσεις κείμενων, με τρόπο ώστε να τηρούνται πάντα οι σχετικές νομοθετικές απαιτήσεις
• Επικοινωνεί, διαχειρίζεται και καταγράφει τα παράπονα των πελατών και τα αξιολογεί κατάλληλα ώστε να λαμβάνονται οι απαραίτητες διορθώσεις ή διορθωτικές ενέργειες