Το ξενοδοχείο Makryammos, 5* στον Λιμένα Θάσου, αναζητά Executive Chef υπεύθυνο για όλα τα σημεία εστίασης: 3 A La Carte εστιατόρια και το κεντρικό μπουφέ.
- Ελέγχει και προσαρμόζει τα συστήματα και τις διαδικασίες στην κουζίνα για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητά τους.
- Αναπτύσσει, σχεδιάζει ή δημιουργεί νέα μενού και συνταγές με βάση τα πρότυπα ή τη δημιουργική συμβολή.
- Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
- Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.
- Ακολουθεί τους σωστούς χειρισμούς και τις ενδεδειγμένες θερμοκρασίες όλων των προϊόντων τροφίμων.
- Χειρίζεται και συντηρεί όλο τον εξοπλισμό του τμήματος και αναφέρει τυχόν βλάβες.
- Υποστηρίζει διαδικασίες ελέγχου μερίδων και σπατάλης τροφίμων.
- Ελέγχει την ποιότητα των πρώτων υλών και των μαγειρεμένων προϊόντων για να διασφαλίσει ότι πληρούνται τα πρότυπα.
Ηγεσία
- Εποπτεύει και διαχειρίζεται το προσωπικό. Διαχειρίζεται όλες τις καθημερινές λειτουργίες. Γνωρίζει τις θέσεις των εργαζομένων αρκετά καλά ώστε να μπορεί να εκτελεί καθήκοντά τους σε περίπτωση απουσίας.
- Διασφαλίζει ότι τα πιάτα προετοιμάζονται και παρουσιάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα.
- Δημιουργεί και διατηρεί ανοιχτές, συνεργατικές σχέσεις με τους εργαζόμενους και διασφαλίζει ότι το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι στην ομάδα.
- Υπολογίζει τις καθημερινές ανάγκες παραγωγής σε εβδομαδιαία βάση και επικοινωνεί αυτές τις ανάγκες στο προσωπικό της κουζίνας καθημερινά.
- Ηγείται των βαρδιών ενώ παράλληλα προετοιμάζει προσωπικά πιάτα και εκτελεί παραγγελίες σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Διατήρηση Γαστρονομικών Στόχων
- Επιτυγχάνει και υπερβαίνει στόχους, συμπεριλαμβανομένων στόχων απόδοσης, προϋπολογισμού, ομάδας κ.λπ.
- Προγραμματίζει το προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης και παρακολουθεί την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.
- Κατανοεί τον αντίκτυπο της λειτουργίας του τμήματος στους συνολικούς οικονομικούς στόχους της επιχείρησης και διαχειρίζεται έτσι ώστε να επιτυγχάνονται ή να ξεπερνιούνται οι οικονομικοί στόχοι.
Διασφάλιση Εξαιρετικής Εξυπηρέτησης Πελατών
- Διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες, διασφαλίζοντας την ποιότητα, τα πρότυπα και την κάλυψη των προσδοκιών των πελατών σε καθημερινή βάση.
- Βελτιώνει την εξυπηρέτηση επικοινωνώντας και βοηθώντας τα άτομα να κατανοήσουν τις ανάγκες των πελατών, παρέχοντας καθοδήγηση, ανατροφοδότηση και εκπαίδευση όταν απαιτείται.
- Δίνει θετικό παράδειγμα στις σχέσεις με τους πελάτες.
- Αντιμετωπίζει προβλήματα και παράπονα πελατών.
- Προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει την ποιότητα υπηρεσιών.
Διαχείριση και Διεξαγωγή Δραστηριοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού
- Αναγνωρίζει τις ανάγκες ανάπτυξης των άλλων και προχωρά σε καθοδήγηση, εκπαίδευση ή βοήθεια για τη βελτίωση γνώσεων ή δεξιοτήτων.
- Προσδιορίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού, αναπτύσσει επίσημα προγράμματα εκπαίδευσης ή μαθήματα και διδάσκει ή εκπαιδεύει άλλους.
- Συνδράμει, όταν απαιτείται, στη διαδικασία συνεντεύξεων και πρόσληψης εργαζομένων με τα κατάλληλα προσόντα.
- Συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης απόδοσης, παρέχοντας ανατροφοδότηση όταν χρειάζεται.
- Ζητά ανατροφοδότηση από τους εργαζόμενους, εφαρμόζει πολιτική «ανοιχτής πόρτας» και εξετάζει τα αποτελέσματα ικανοποίησης προσωπικού για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων ή ανησυχιών.
- Συμμετέχει στην εκπαίδευση του προσωπικού Εστιατορίων και Catering σε μενού, υλικά, μεθόδους παρασκευής και ιδιαίτερες γεύσεις.
Επιπλέον Υποχρεώσεις
- Παρέχει πληροφορίες σε προϊσταμένους, συναδέλφους και υφιστάμενους μέσω τηλεφώνου, γραπτά, e-mail ή αυτοπροσώπως.
- Αναλύει πληροφορίες και αξιολογεί αποτελέσματα για να επιλέξει την καλύτερη λύση και να επιλύσει προβλήματα.
- Παρευρίσκεται και συμμετέχει σε όλες τις σχετικές συναντήσεις.