Υπάρχει το τέλειο βιογραφικό; Φτιάξ'το απλά και ψάξε για δουλειά

Εργασία

3/6/2022 11:53:00 πμ

Έχουν χυθεί άπειροι τόνοι ψηφιακού μελανιού με άρθρα γύρω από το τέλειο βιογραφικό. Πώς μπορεί να ξεχωρίσει το βιογραφικό μου; Πώς μπορεί το βιογραφικό μου να δείξει γρήγορα όλες τις δεξιότητες μου; Πού να προσθέσω μια δεξιότητα μου; Τι βάζω πιο ψηλά, τι πιο χαμηλά;

Καλά είναι όλα αυτά! Απλώς για να μπείτε στη διαδικασία να βελτιώσετε τη δομή και την εμφάνιση του βιογραφικού σας θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε ένα. Να καθίσετε και να σκεφτείτε όλα τα προσόντα σας και να τα συμπεριλάβετε σε μια σελίδα για να δίνει γρήγορα μια εικόνα για εσάς. Δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις για να το πετύχετε αυτό. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό σήμερα δεν έχει φτιάξει βιογραφικό ούτε στην απλή μορφή του.


Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά εργαλεία για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το βιογραφικό σας.

Word

Σπανίζει στις μέρες μας υπολογιστής χωρίς τα προγράμματα office. Ανοίγοντας απλά το office θα σας ζητήσει να επιλέξετε αν θέλετε να ξεκινήσετε με ένα λευκό χαρτί ή αν θέλετε να διαλέξετε κάποιο έτοιμο πρότυπο. Στα έτοιμα πρότυπα έχει ήδη κάποια βιογραφικά που μπορείτε να επεξεργαστείτε και να προσθέσετε τα στοιχεία σας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους και δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις. Έπειτα μπορείτε να το ανεβάσετε σε κάποια site ευρέσεως εργασίας όπως το Jobfnd και να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας.

 

Europass

Το Europass σας βοηθάει να δημιουργήσετε πολύ εύκολα το δικό σας βιογραφικό σημείωμα διαδικτυακά. Μπορείτε έπειτα να το χρησιμοποιήσετε για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας σε κάποια θέση εργασίας, για σπουδές ή κατάρτιση. Η διαδικασία είναι βήμα-βήμα και ο τύπος αυτός του βιογραφικού είναι αποδεκτός ευρέως. Μάλιστα, σας δίνει και κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Canva

Αν θέλετε πάλι να νιώσετε πιο δημιουργικοί η δωρεάν επιλογή του Canva ίσως είναι μια καλή λύση. Το Canva χρησιμοποιείτε για πολλά διαφορετικά πράγματα, όμως, εσείς θα πρέπει να αναζητήσετε τα πρότυπα βιογραφικού. Εκεί θα σας δώσει πληθώρα επιλογών για να ετοιμάσετε ένα βιογραφικό περιεκτικό αλλά και αισθητικά πολύ καλό.

 

Jobfind.gr

Πλέον στο Jobfind σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε βήμα-βήμα, απλά και γρήγορα το βιογραφικό σας. Κάνοντας απλά εγγραφή και σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη το δικό σας βιογραφικό, το site μας θα σας καθοδηγήσει να το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ολοκλήρωση του μπορείτε άμεσα να το αποστείλετε με το πάτημα ενός κουμπιού σε όποια θέση εργασίας σας ενδιαφέρει.


Θέλεις περισσότερες ιδέες; Φτιάξε το βιογραφικό που θα σου κλείσει τη συνέντευξη - Δωρεάν πρότυπα
Αναζήτησε θέσεις εργασίας και βρες την επόμενη σου δουλειά μέσα από το Jobfind.gr!