Βρείτε άμεσα εργασία στην Πάτρα

Εργασία

19/12/2023 9:48:00 πμ

Η αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί μία απαιτητική διαδικασία λόγω των περιορισμένων θέσεων απασχόλησης και του μεγάλου ανταγωνισμού. Άλλωστε, τα ποσοστά ανεργίας παρουσίασαν τεράστια άνοδο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Όσον αφορά την πόλη της Πάτρας, τα ποσοστά αυτά εκτοξεύτηκαν. Βέβαια, οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως η ανεργία «χτύπησε» την Πάτρα πριν από τα μνημόνια με το κλείσιμο των μεγάλων επιχειρήσεων και των βιομηχανιών στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90. Στον Δήμο της, το 2015 (δηλαδή μέσα στην κρίση) ήταν καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι και 10.721 άνεργοι που δεν εντάσσονταν στους μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, κάποια στιγμή τα Μέσα χαρακτήρισαν την Πάτρα, την «πόλη των ανέργων» καθώς υπήρξε περίοδος που σε σύνολο 167.000 κατοίκων, οι άνεργοι ήταν περίπου 38.000, δηλαδή 25%. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τα στατιστικά είναι πλέον ελπιδοφόρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δυτική Ελλάδα έκλεισε το ’22 με ποσοστό ανεργίας στο 12%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους το ποσοστό αυτό έφτασε στο 9,5%. Συνεπώς, τώρα είναι η ευκαιρία για όσους αναζητούν εργασία στην Πάτρα ν’ αυξήσουν τις πιθανότητες απασχόλησης τους με σύμμαχο την πρόοδο της τεχνολογίας και το Jobfind που τους δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουν τόσο την περιοχή που αναζητούν την εργασία τους, όσο και τον κλάδο που ταιριάζει στις προτιμήσεις και τις ικανότητες τους.

5 βήματα για την εύρεση εργασίας 

Ανανεώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και συμπληρώστε την τελευταία απασχόληση σας και τις νέες δεξιότητες που ενδέχεται να αποκτήσατε. 

Κάντε γνωστό στον κλάδο σας πως αναζητάτε εργασία και ενημερώστε φίλους και συναδέλφους για τους στόχους και τις προτιμήσεις σας.

Προετοιμαστείτε για εικονικές συνεντεύξεις με τη βοήθεια φίλων ή της τεχνολογίας και προπονηθείτε δίνοντας απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. 

Στην ενότητα «Ερωτήσεις Συνεντεύξεων Εργασίας» του Jobdind μπορείτε να δείτε ποιες ερωτήσεις θέτουν οι HR κορυφαίων εταιρειών της Ελλάδας στους υποψηφίους που καλούν σε συνέντευξη. Επιλέξτε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν ανά κλάδο και μάθετε ποιες είναι οι συχνότερες ερωτήσεις που θέτουν, ποιες θεωρούν λάθος απαντήσεις, ποια είναι τα απαραίτητα soft skills που αναζητούν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Αν συναντήσετε δυσκολίες, δείξτε ευελιξία και διευρύνετε το όριο της αναζήτησης σας δίχως να κάνετε συμβιβασμούς που θα έχουν αντίκτυπο στην απόδοση σας. 

Προσπαθήστε να αποκτήσετε νέες δεξιότητες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας και θα σας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας. 

Πώς θα ζητήσετε συστατική επιστολή 

Είτε σας ζητηθεί από την εργασία που έχετε αιτηθεί, είτε όχι, η συστατική επιστολή μπορεί σίγουρα να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας σας. Σε κάθε περίπτωση, η συστατική επιστολή ενδέχεται ν’ αποτελέσει κριτήριο για την επιλογή ενός ατόμου για μία θέση εργασίας που είναι υποψήφιος. 

Τι είναι όμως η συστατική επιστολή; Πρόκειται για μια επιστολή, δηλαδή για ένα επίσημο γράμμα, που συστήνει κάποιον σε κάποιον άλλο αναφέροντας τα προσόντα του και τους λόγους για τους οποίους μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μία εταιρεία και αξίζει να τον εμπιστευτεί. Με απλά λόγια, οι συστατικές επιστολές κάνουν ακόμη πιο ισχυρή την αίτηση ενός εργαζομένου για μία θέση εργασίας και επιβεβαιώνουν όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα του. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστολές είναι εμπιστευτικές (προωθούνται απευθείας στον πιθανό εργοδότη) ή μη εμπιστευτικές (στέλνονται πρώτα στον υποψήφιο κι εκείνος τις προωθεί). Μία σημαντική συμβουλή είναι να έχετε λάβει υπόψη και να έχετε υπολογίσει πως η συγγραφή μιας συστατικής επιστολής χρειάζεται κάποιον χρόνο, οπότε καλό είναι να υπολογίσετε τουλάχιστον μια βδομάδα (και περισσότερο) από τη μέρα που θα τη ζητήσετε, μέχρι να είναι έτοιμη. 

Επίσης, είναι σημαντικό να σταθούμε στο γεγονός πως πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να ζητήσουν μία συστατική επιστολή, παρότι οι πιθανότητες να λάβουν θετική απάντηση είναι πολλές. Συνεπώς είναι βοηθητικό ν’ ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Ξεκινήστε φτιάχνοντας μια λίστα με όσους θα μπορούσαν να γράψουν μία συστατική επιστολή για εσάς. Αφαιρέστε όσους δεν είναι κατάλληλοι και δεν θα αποδειχθούν βοηθητικοί όχι όμως όσους διστάζετε να εκφράσετε το αίτημα σας. Διατυπώσατε την επιθυμία σας με ευγένεια, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες (ποιος είστε, πότε συνεργαστήκατε, σε ποια θέση απασχοληθήκατε, ποια ήταν τα επιτεύγματα σας). Μην παραλείψετε να δηλώσετε και τον λόγο για τον οποίο χρειάζεστε την επιστολή αλλά και την προθεσμία της αίτησης. Τέλος, φροντίστε να επισυνάψατε στο e-mail όποια πληροφορία ή έγγραφα είναι απαραίτητα.

Τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας 

Μπορεί το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα να έχει παρουσιάσει πτωτική τάση αλλά δεν παύει να παραμένει υψηλό. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 467.804 άτομα, τον Σεπτέμβριο του 2023, σημειώνοντας μείωση κατά 104.240 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022 (18,2%) και κατά 24.549 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2023 (5%). Ωστόσο, η ανεργία στην Ελλάδα ανήλθε σε ποσοστό 10% τον Σεπτέμβριο του 2023 ενώ η χώρα μας είναι η δεύτερη σε ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. 

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα δημοφιλέστερα επαγγέλματα που αυξάνουν τις πιθανότητες για απασχόληση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το εργαλείο Skills-OVATE, που αναλύει το περιεχόμενο των αγγελιών εργασίας σε όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα, οι εργοδότες αναζητούν περισσότερο διοικητικούς υπαλλήλους γραφείου, εξειδικευμένους επαγγελματίες και στελέχη πληροφορικής, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητές και μηχανικούς, τουριστικά επαγγέλματα, υπάλληλους λογιστηρίου, μηχανικούς, εργάτες και πωλητές.

Πώς να βρείτε εργασία στην Πάτρα; 

Είτε μένετε στην Πάτρα, είτε θέλετε να εγκατασταθείτε στην πόλη υπάρχει ο τρόπος εύρεσης της κατάλληλης θέσης εργασίας για εσάς. Στο Jobfind θα βρείτε δεκάδες θέσεις εργασίας στην Πάτρα σε διάφορους κλάδους για διάφορες ειδικότητες και για διάφορες βαθμίδες. Η καταχώρηση βιογραφικού είναι μία απλή διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και σας δίνει τη δυνατότητα είτε να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας είτε να το δημιουργήσετε σε 4 πολύ απλά βήματα.

Ανακαλύψτε νέες ευκαιρίες απασχόλησης και κάντε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας!

Εγγραφή | Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε σήμερα τον δωρεάν λογαριασμό σας στο Jobfind και στείλτε το βιογραφικό σας στις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την από το email σας.

Ανεβάστε ή δημιουργήστε το βιογραφικό σας

Αφού ενεργοποιήσετε την εγγραφή σας, σας απομένει 1 μόνο βήμα για να ολοκληρώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και να ξεκινήσετε την αναζήτηση θέσεων εργασίας, να ανεβάσετε δηλαδή το βιογραφικό σας. 

Αν δεν το έχετε έτοιμο, το Jobfind σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τα πλεονεκτήματα του Jobfind

Αν αναζητάτε εργασία στην Πάτρα, ξέρετε ότι στο Jobfind ενημερώνεστε όταν η εταιρεία έχει διαβάσει το βιογραφικό σας λαμβάνοντας ειδοποίηση στο προφίλ σας. Στο πεδίο «Αιτήσεις» μπορείτε να ελέγξετε σε ποιες αγγελίες εργασίας στην Πάτρα, έχετε αιτηθεί αποστέλλοντας το βιογραφικό σας. Επίσης, λαμβάνετε ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα που αφορούν τον κλάδο σας και έχετε τη δυνατότητα εγγραφής σε στοχευμένα newsletter ανά κλάδο. Στο Jobfind, γίνεται καθημερινή δημοσίευση νέων θέσεων εργασίας καθώς κάθε μέρα δημοσιεύονται νέες αγγελίες εργασίας σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες στην Πάτρα.

Στο Jobfind μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας στην Πάτρα στους παρακάτω κλάδους: 

Logistics - Αποθήκη – Μεταφορές

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Οδηγοί (Γ' & Ε' κατηγορίας), Αποθηκάριοι, Υπάλληλοι Αποθήκης, Οδηγοί Courier - Διανομείς κ.λπ.

Τηλεφωνικές Υπηρεσίες

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Τηλεφωνητές – Τηλεφωνήτριες και Ξενόγλωσσοι Σύμβουλοι Call Center.

Πωλήσεις Χονδρικής (B2B)

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Πωλητές Β2Β.

Τεχνικοί ΕΠΑΛ / ΙΕΚ – Βοηθοί

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Ηλεκτρολόγοι / Ηλεκτρονικοί, Υδραυλικοί – Ψυκτικοί, Μηχανικοί Αυτοκινήτων & Τεχνίτες, Πωλητές / Υπάλληλοι Τεχνικοί και Τεχνικοί Οπτικών Ινών.

Πωλήσεις Λιανικής – Merchandising

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Πωλητές Καταστημάτων, Πωλητές Πρατηρίων, Εξωτερικοί Πωλητές Λιανικής, Υπάλληλοι Super Market και Πωλητές Κινητής Τηλεφωνίας / Ενέργειας.

Μηχανικοί ΑΕΙ / ΤΕΙ – Επιστήμες

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί και Λοιπές Ειδικότητες Μηχανικών.

Παραγωγή - Εργάτες – Τεχνίτες

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Εργάτες, Χειριστές Μηχανών / CNC και Ηλεκτροσυγκολλητές / Σιδεράδες.

Εστίαση

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Barman / Barista, Πωλητές Καταστημάτων Εστίασης, Μάγειρες – Σεφ και Κρεοπώλες.

Πληροφορική – Προγραμματιστές

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Mobile Developer και Technical Support / Sales.

Λογιστήριο - Οικονομική Διεύθυνση

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Βοηθοί Λογιστών, Υπάλληλοι Τιμολόγησης και Προμήθειες / Εισαγωγές / Εξαγωγές.

Marketing - Διαφήμιση – Επικοινωνία

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Προώθηση Προϊόντων & Υπηρεσιών και Στελέχη Marketing.

Διοίκηση Επιχειρήσεων - HR – Στελέχη

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Διευθυντές - Διοικητικά Στελέχη και Account Manager / Project Manager.

Ασφαλιστικά - Real Estate

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Ασφαλιστές - Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι.

Εκπαίδευση

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Δάσκαλοι – Παιδαγωγοί και Καθηγητές Τριτοβάθμιας.

Γραμματειακή Υποστήριξη - Υπάλληλοι Γραφείου

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Γραμματείς, Υπάλληλοι Γραφείου και Εξυπηρέτηση Πελατών - Παραγγελιοληψία.

Προσωπικό Ασφαλείας - Υπηρεσίες Καθαριότητας

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Security και Καθαριστές / Καθαρίστριες.

Digital Marketing - Ecommerce – Design

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Graphic Designer.

Ομορφιά, Περιποίηση – Fitness

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Αισθητικοί.

Υγεία

Αν ψάχνετε για θέσεις εργασίας όπως Νοσηλευτές / Νοσοκόμοι και Οπτικοί.

Επιπλέον στο Jobfind μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας επιλέγοντας ανά τύπο απασχόλησης, δηλαδή πλήρη απασχόληση, μερική απασχόληση, εργασία από το σπίτι, πρακτική και εξωτερική συνεργασία. Επίσης μπορείτε να περιορίσετε την επιλογή αναζητώντας θέσεις εργασίας ανά γλώσσα.