Τα σημάδια που δείχνουν ότι η συνέντευξη πήγε καλά

Εργασία

24/11/2021 11:15:00

Όσο ενθουσιώδεις είμαστε για μία επερχόμενη συνέντευξη άλλο τόσο είμαστε και αγχωμένοι. Προετοιμαζόμαστε, κάνουμε την έρευνά μας για την εταιρεία, ετοιμάζουμε και προβάρουμε μερικές απαντήσεις, διαλέγουμε τα ρούχα που θα φορέσουμε. Ωστόσο, το πώς τελικά τα πήγαμε είναι αυτό που μας αγχώνει ακόμη περισσότερο. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μπορούν να μας δώσουν μία εικόνα για το αποτέλεσμα.

Αν έχουμε καλό “feeling”
Ποτέ μην υποτιμάτε την αίσθηση που αποκομίζετε μέσα από μία διαδικασία. Αν νιώσετε μία ισχυρή σύνδεση, τότε πιθανότατα δεν είναι της φαντασίας σας. Μερικές συζητήσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολες, τη στιγμή που άλλες βγαίνουν αβίαστα και φυσικά.

Αν σας κάνουν ξενάγηση στο γραφείο
Συνήθως, αν σας δείξουν το γραφείο που θα κάθεστε, το χώρο διαλείμματος και σας συστήσουν και σε μερικούς εργαζομένους, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Αν δεν είχατε καμία πιθανότητα να προσληφθείτε, δεν θα υπήρχε λόγος για όλο αυτό.

Αν έρχονται επιπλέον άτομα να σας γνωρίσουν
Αν και συνηθίζεται σε ορισμένες εταιρείες να συναντάτε περισσότερα του ενός ατόμου, αν η συνέντευξη τελειώσει και έρθουν άλλα μέλη της ομάδας για να σας γνωρίσουν, εκλάβετε το πολύ θετικά.

Αν ο άνθρωπος που σας παίρνει τη συνέντευξη σας μιλά σαν να έχετε ήδη πάρει τη θέση
Η γλώσσα που χρησιμοποιείται μπορεί να μας προσφέρει πολλά στοιχεία. Δείτε τη διαφορά μεταξύ του «Όταν ξεκινήσεις, θα εκπαιδευτείς για τρεις ημέρες» και του «Οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδεύονται για τρεις ημέρες». Αν ο εργοδότης σας απευθύνεται σαν να εργάζεστε ήδη στην εταιρεία, αυτό ίσως σημαίνει πως σας φαντάζονται ήδη στο συγκεκριμένο ρόλο.

Αν σας ρωτήσουν «Πότε μπορείτε να ξεκινήσετε;»
Αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να σας πουν ότι η δουλειά είναι δική σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα σας θέσουν αυτή την ερώτηση, εάν δεν σας σκέφτονται σαν το ιδανικό fit.
Αν σας πουν «Δεν είμαστε σίγουροι για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η θέση», τότε να το εκλάβετε ως κόκκινη σημαία.

Αν η συνέντευξη διαρκεί πολύ
Καμία εταιρεία δεν θα διαθέσει πολύ χρόνο σε κάποιον υποψήφιο, αν δεν τον σκέφτεται σαν ενδεχόμενο εργαζόμενό της. Οπότε το να διαρκέσει πολύ μία συνέντευξη μπορεί να μην είναι εγγύηση ότι πήρατε τη θέση, αλλά είναι σίγουρα μία πολύ θετική εξέλιξη.
Αν πάλι σας κάνουν δύο-τρεις σύντομες ερωτήσεις και η συνέντευξη λήξει, σημαίνει πως είτε δεν τους άρεσε κάποια από της απαντήσεις σας είτε υπάρχει κάποιος άλλος υποψήφιος που ταιριάζει περισσότερο με τη θέση.

Αν νιώθετε ότι προσπαθούν να σας «πουλήσουν» την εταιρεία
Αν προσπαθήσουν να σας πουλήσουν το πόσο καλοί είναι οι ίδιοι, η εταιρεία, η κουλτούρα τους, οι παροχές προς τους εργαζόμενους, τότε σας θέλουν για τη θέση.

Αν ακούσετε να σας λένε «αυτή η θέση δεν είναι για όλους», λάβετε το σαν καμπανάκι ότι μπορεί και να εννοούν εσάς!

Αν σας ρωτήσουν για άλλες προσφορές που τυχόν έχετε
Συνήθως αν ο άνθρωπος που σας κάνει τη συνέντευξη σας ρωτήσει για την αναζήτηση εργασίας που έχετε κάνει, σημαίνει πως ανησυχεί μήπως κάποια άλλη εταιρεία σας προλάβει.

Αν έχουν ορίσει ήδη τη συνέχεια
Μπορείτε να νιώσετε αυτοπεποίθηση, αν ακούσετε να σας λένε «Πότε μπορείτε να συναντήσετε τον Γενικό Διευθυντή;»

Η προσωπική σας αξιολόγηση για τη συνέντευξη
Αν νιώθετε υπέροχα μετά το τέλος της και όχι απλώς «καλά», τότε αυτό είναι η καλύτερη ένδειξη που θα έχετε αποκομίσει για την έκβασή της.

| Δείτε τις νέες θέσεις εργασίας και στείλτε το βιογραφικό σας |

Πηγή: Monster