Οι χώρες με το πιο χαρούμενο εργατικό δυναμικό

Εργασία

5/12/2016 4:47:00 μμ
Η συμβουλευτική εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού Universum κυκλοφόρησε πρόσφατα τον ετήσιο Δείκτη Ευτυχίας, με τις χώρες που διαθέτουν το πιο χαρούμενο εργατικό δυναμικό στον κόσμο.
 
Το αποτέλεσμα προέκυψε έπειτα από έρευνα σε 200.000 νέους επαγγελματίες από 57 αγορές, όσον αφορά την ικανοποίηση, την προθυμία και την αλλαγή θέσεων στο χώρο εργασίας τους.
 
Δείτε παρακάτω ποιες χώρες ξεχώρισαν:
 

15. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Οι συνθήκες εργασίας στη Βουλγαρία σημειώνουν σταθερή βελτίωση με την πάροδο του χρόνου, χάρη στην προοδευτική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην κοινωνικότητα των ωρών εργασίας και την άδεια μετ ‘αποδοχών.

14. ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η ασφάλεια στην εργασία είναι σημαντική για τους Ρουμάνους και, σύμφωνα με την Universum, η αυξανόμενη παρουσία των διεθνών επιχειρήσεων στη χώρα φέρνει παράλληλα σταθερότητα και στους εργαζόμενους. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει: «Αν ένας εργοδότης προσφέρει σταθερή εργασία, οι εργαζόμενοι στη Ρουμανία είναι πιστοί και ευτυχισμένοι και δεν αναζητούν άλλες ευκαιρίες».

13. ΜΕΞΙΚΟ

Οι ώρες εργασίας στο Μεξικό δεν είναι σταθεροί και οι μισθοί είναι σχετικά χαμηλοί, ωστόσο αυτό δεν σταματά τους κατοίκους της χώρα να απολαμβάνουν την εργασία τους.

12. ΕΛΒΕΤΙΑ

H γειτονική χώρα της Γαλλίας κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων χωρών του κόσμου, όσον αφορά την ικανοποίηση στην εργασία.

11. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία θεωρείται η βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης. Οι κάτοικοι της χώρας είναι πλήρως ικανοποιημένοι με το εργασιακό περιβάλλον καθώς δραστηριοποιούνται σε μία από τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ευρώπη

10. ΤΣΕΧΙΑ

Η Τσεχία προσφέρει εκτός από έναν καλό μισθό, σταθερότητα και ηρεμία στους εργαζομένους της.

9. ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Το εργατικό δυναμικό της μικρής αυτής χώρας είναι το πιο ευτυχισμένο στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την Universum.

8. ΒΕΛΓΙΟ

Το εργατικό δυναμικό στο Βέλγιο σπάνια αναζητά μία νέα απασχόλησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης στο χώρο εργασίας στον κόσμο.

7. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Δεν είναι μόνο η μελέτη της Universum που αναφέρει ότι οι Φινλανδοί είναι ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε ότι μόνο το 4,7% του πληθυσμού της Φινλανδίας είναι δυσαρεστημένο με την εργασία του, τη χαμηλότερη βαθμολογία στην ΕΕ.

6. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Επειδή η Ολλανδία αναγνωρίζει ότι η εργασία είναι κουραστική, η χώρα διαθέτει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές στον αριθμό των ωρών εργασίας. Σύμφωνα με το νόμο περί ωρών εργασίας, ένας εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί κατ ‘ανώτατο όριο 9 ώρες την ημέρα, και οι μέγιστες ώρες την εβδομάδα έχουν οριστεί σε 45.

5. ΑΥΣΤΡΙΑ

Οι εργαζόμενοι στην Αυστρία δεν έχουν να διαμαρτυρηθούν για πολλά. Οι υψηλοί μισθοί, οι πέντε εβδομάδες διακοπών (με 13 αργίες το χρόνο), η γενναιόδωρη άδεια μητρότητας είναι ορισμένοι από τους κύριους λόγους που οι κάτοικοι της χώρας είναι ευχαριστημένοι με το χώρο εργασίας τους.

4. ΣΟΥΗΔΙΑ

Η σκανδιναβική χώρα υποστηρίζει θερμά με την ισορροπία εργασίας-ζωής. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες της χώρας έχουν υιοθετήσει πιλοτικά το 6ωρο ωράριο εργασίας και πλέον μόνο το 1% των Σουηδών εργάζεται πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι γονείς έχουν την ευχέρεια να λαμβάνουν 480 ημέρες γονικής άδειας μεταξύ τους.

3. ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Ο τουρισμός και η βιομηχανία στη χώρα της Νότιας Αμερικής δημιουργούν άφθονες σταθερές θέσεις εργασίας, προσφέροντας ικανοποίηση στους κατοίκους της.

2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Νορβηγία έπεσε μία θέση στη φετινή κατάταξη με τους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους στον κόσμο, ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να προσφέρει ασφάλεια στην απασχόληση και τις αποδοχές στους κατοίκους της.

1. ΔΑΝΙΑ

Η χώρα «σκαρφάλωσε» από την τέταρτη στην πρώτη θέση της κατάταξης. Οι εργοδότες της Δανίας έχουν την ευτυχία ως προτεραιότητα στις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας τα ίδια δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες στο εργατικό δυναμικό τους.

Πηγή: Fortune Greece