Εργασία από το σπίτι; Κι όμως γίνεται!

Εργασία

24/02/2017 15:17:00

Τηλεργασία… η μεγάλη πρόκληση του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος.

Η δυνατότητα εργασίας απ’ το σπίτι φαίνεται πώς είναι απ’ τα κυριότερα κίνητρα επιλογής εργασίας και εταιρείας για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με έρευνα του Global Workplace Analytics.

Με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα έξοδα μετακινήσεων, οι εργαζόμενοι μπορούν πιο εύκολα να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να περνούν έτσι χρόνο με την οικογένεια.

Από την άλλη η δυνατότητα τηλεργασίας, έχει οφέλη και για τους ίδιους τους εργοδότες καθώς μειώνονται τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας.

Επίσης η επιλογή αυτή, είναι αρκετά δελεαστική για τα “ταλέντα” της αγοράς. Εκείνα τα άτομα δηλαδή που έχουν εξαιρετικές ικανότητες και επιλέγουν εταιρείες βάσει των διευκολύνσεων που προσφέρουν. Σύμφωνα με έρευνες, η δυνατότητα εργασίας απ’ το σπίτι αυξάνει τη δέσμευση που αισθάνεται ο εργαζόμενος με την εταιρεία του. Γι αυτό και σε εταιρείες όπως η Dell είναι πλέον βασική τους στρατηγική.

Κάπως έτσι δε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρείες, από τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι startups, δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να δουλέψουν απ’ το σπίτι.

Η ιστοσελίδα FlexJobs δημοσίευσε την ετήσια λίστα των 100 κορυφαίων εργοδοτών, μέσα από μια βάση δεδομένων 47.000 εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας με τη δυνατότητα να εργάζονται οι εργαζόμενοι απ’ το σπίτι.

Οι εργοδότες αυτοί προέρχονται από ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων, από την Υγεία μέχρι τη Πληροφορική και τη Δημόσια Διοίκηση.

Ας δούμε τις 20 εταιρείες που προσφέρουν τις περισσότερες ευέλικτες θέσεις πλήρους απασχόλησης:

1. UnitedHealth Group
2. Dell
3. U.S. Department of Agriculture
4. Xerox
5. Humana
6. IBM
7. CyberCoders
8. SAP
9. Salesforce
10. IT Pros
11. Allergan
12. Anthem
13. K12
14. PAREXEL
15. CSRA
16. CACI International
17. Kelly Services
18. Wells Fargo
19. Robert Half International
20. CSI Companies

Πηγή: Fortunegreece