Τι είδους επιχειρηματίας είσαι;

Επιχειρηματικότητα

9/2/2015 3:56:00 μμ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι νέες καινοτομίες στο χώρο των πληρωμών, έχουν συντελέσει σε μια νέα βιομηχανική επανάσταση στην Ευρώπη, όπου ενθουσιώδεις χομπίστες μετατρέπουν το πάθος τους σε κέρδος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Visa Europe "Everyone in Business", μια αναδυόμενη ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων μετατρέπουν τα χόμπι και τις ιδέες τους σε κερδοφόρα επιχείρηση, από την οποία μπορούν να κερδίσουν κατά μέσο όρο επιπλέον ετήσιο εισόδημα της τάξης των €1.910.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, General Manager, Greece, Cyprus, Bulgaria στη Visa Europe, επισημαίνει: «Το επιχειρηματικό πνεύμα ξεχειλίζει σε όλη την Ευρώπη, με παθιασμένους χομπίστες να μετατρέπουν το χόμπι τους σε κέρδος, κάτι το οποίο είναι θετικό για την οικονομία. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, και ως εκ τούτου την παγκόσμια αγορά, έχει καταστήσει τη δημιουργία μιας επιχείρησης πολύ ευκολότερη για τους νέους επιχειρηματίες. Οι χομπίστες αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουν, να χτίσουν και να διευθύνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Παρόλα αυτά, το θέμα των πληρωμών συνεχίζει να απασχολεί τους επίδοξους επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε πλήρη απασχόληση, καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πωλήσεις και αγορές online.

Ο κ. Καμπανόπουλος σημειώνει: «Η αποδοχή πληρωμών μπορεί να θεωρηθεί ένα επίπονο σημείο στη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων. Όμως οι ηλεκτρονικές πληρωμές ανοίγουν νέες αγορές στους επιχειρηματίες, ειδικά μέσω του διαδικτύου και παρέχουν την δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης. Οι νέες τεχνολογίες αμφισβητούν την αντίληψη πως οι πληρωμές είναι ακριβές και πολύπλοκες. Καινοτομίες όπως το mobile point of sale (mPOS) προσφέρουν στους μικρο-επιχειρηματίες έναν εύκολο τρόπο να δέχονται πληρωμές όπου κι αν είναι. Και για εκείνους που πουλούν κυρίως online, η ασφάλεια των πληρωμών αναβαθμίζεται και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας στους πελάτες έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο αγορών».

Ως μέρος της έκθεσης "Everyone in Business", η Visa Europe δημιούργησε ένα διαδραστικό κουίζ για να βοηθήσει τους χομπίστες να εντοπίσουν τί είδους επιχειρηματίες είναι και τους παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο για να απαντήσετε στο κουίζ και να ανακαλύψετε τι είδους επιχειρηματίας είστε!

Πηγή: Epixeiro.gr