Τα δέκα κορυφαία brands που προτιμούν οι νέοι

Επιχειρηματικότητα

22/06/2016 10:04:00

Samsung, Nike αλλά και κάποια λιγότερα γνωστά στην Ελλάδα, βρίσκονται στο top 10.

Η νέα γενιά αποτελεί μια πολύ σημαντική ομάδα καταναλωτών. Το διαφημιστικό πρακτορείο Moosylvania προχώρησε σε δημοσκόπηση σε πάνω από 3.500 νέους ηλικίας  20-35 ετών για να καταλήξει στα αγαπημένα τους brands.

Αυτές ήταν οι απαντήσεις τους για τα brands που προτιμούν περισσότερο:

10. NINTENDO
Έδρα: Κιότο, Ιαπωνία
Γιατί είναι δημοφιλές: Πολλοί “Millennials” αισθάνονται μια νοσταλγία προς τη Nintendo επειδή έπαιζαν τα παιχνίδια της, ως παιδιά. Αυτό τους έχει οδηγήσει στο να είναι πιστοί σε αυτή και στην ενήλικη ζωή τους. Το 2015 ήταν επίσης η 30η επέτειος του Super Mario, και το brand ενθάρρυνε τους χρήστες να συμμετάσχουν σε μια εκστρατεία με τίτλο «As Super Mario» επαναφέροντας τον αγαπημένο παιδικό βιντεο-ήρωα στο προσκήνιο.

9. WAL-MART
Έδρα: Bentonville, Αρκάνσας
Γιατί είναι δημοφιλές: Η Wal-Mart έδωσε στους εργαζομένους της αύξηση φέτος και έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει πιο “ανθρώπινα” πρότυπα για το κρέας που πουλά. Άνοιξε επίσης μικρότερα καταστήματα που είναι πιο προσφιλή στους νέους σε σχέση με τα Supercenters, υιοθετώντας τα concept τύπου «Αγορά της γειτονιάς» και παντοπωλείου, που είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικά. Η εφαρμογή για smartphones που έχουν σχεδιάσει βοηθά τους καταναλωτές να βρίσκουν προσφορές σε όλα τα καταστήματα.

8. GOOGLE
Έδρα: Menlo Park, Καλιφόρνια
Γιατί είναι δημοφιλές: Κυρίως οι εφαρμογές για smartphone της Google έχουν καταστεί ουσιώδεις για πολλούς νέους. Το Gmail είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλές. Η Google συνεχίζει να βρίσκει τρόπους για να είναι ένα μέρος της καθημερινής ζωής των χρηστών και να παραμένει στις πρώτες θέσεις όλων των target groups.

7. AMAZON
Έδρα: Σιάτλ, Ουάσιγκτον
Γιατί είναι δημοφιλές: Αυτό το έτος, η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης εντός μιας ώρας και επέκτεινε τις δραστηριότητές παράδοσης σε παντοπωλείο της στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα νέο gadget το οποίο ονομάζεται Button Dash και θα καταστήσει ευκολότερη για τους καταναλωτές την παραγγελία ειδών οικιακής χρήσης. Η Amazon ακόμη, έχει συνδεθεί με το Twitter, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική για τους νέους.

6. TARGET
Έδρα: Μινεάπολη, Μινεσότα
Γιατί είναι δημοφιλές: Η Target εφηύρε την ιδέα του”cheap chic” πριν δύο δεκαετίες. Σήμερα, η εταιρεία αναθεωρεί τις επιλογές στην αγορά καθημερινών προϊόντων. Επίσης έχει εργαστεί στην ίδια φιλοσοφία για να γίνει ο νούμερο 1 προορισμός για προϊόντα στη λογική back-to-school.

5. MICROSOFT
Έδρα: Redmond, Washington
Γιατί είναι δημοφιλές: Το cloud computing, οι εφαρμογές για κινητά και το holographic computing οδηγούν τη Microsoft στην καταγραφή υψηλών κερδών. Η Microsoft Band διαθέτει ακόμη την Uber και το Facebook apps – δύο πολύ δημοφιλείς εφαρμογές. Η Microsoft έχει επίσης χρησιμοποιήσει το LinkedIn για να επικοινωνεί με τους καταναλωτές της και πριν από λίγες μέρος, εξαγόρασε την διάσημη πλατφόρμα δικτύωσης για επαγγελματικό σκοπό.

4. SONY
Έδρα: Μινατό, Τόκιο
Γιατί είναι δημοφιλές: Το Playstation, το ευρύτερο gaming, οι φωτογραφίες και η μουσική βιομηχανία της Sony ανθούν. Η Sony επενδύει επιθετικά σε αυτούς τους τομείς και παραμένει δυναμικά στην αγορά. Η εταιρεία έχει επίσης δημοφιλή smartphones.

3. SAMSUNG
Έδρα: Νότια Κορέα
Γιατί είναι δημοφιλές: τα τηλέφωνα Galaxy της Samsung και οι ταμπλέτες είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους Millennials. Τα τελευταία Galaxy S7 smartphone έλαβαν διθυραμβικές κριτικές.

2. NIKE
Έδρα: Beaverton, Όρεγκον
Γιατί είναι δημοφιλές: Όταν πρόκειται για τα αθλητικά ρούχα η Nike είναι η go-to μάρκα. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι νέοι πιστεύουν πως η άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία, ενώ οι γονείς τους επικεντρώνονταν μόνο στην διατροφή τους. Η Nike έχει δώσει μεγάλη σημασία στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας top-tier στα ρούχα της.

1. Η APPLE
Έδρα: Cupertino, Καλιφόρνια
Γιατί είναι δημοφιλές: Η Apple έχει μια φανατικούς υποστηρικτές, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι ηλικίας 25- 35 ετών. Τα iPhone, iPad, και Macbook είναι εξωφρενικά δημοφιλή. Πέρυσι, η Apple έγινε η πρώτη είδηση προκαλώντας φρενίτιδα με το Apple Watch.

Πηγή: Fortune Greece