Συνέδριο Human Capital Summit - Talent Management: From drain to gain

Επιχειρηματικότητα

18/5/2015 1:03:00 μμ

H ICAP People Solutions, διοργανώνει  τo 1ο  Human Capital Summit, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, με θέμα Talent Management: From drain to gain.

Κύριος ομιλητής του Human Capital Summit θα είναι ο Dr. Chamorro-Premuzic, Διευθύνων Σύμβουλος της Hogan Assessments, παγκόσμιας πρωτοπόρου στην αξιοποίηση της επιστήμης της προσωπικότητας για την επιλογή προσωπικού, την ανάπτυξη στελεχών και τη δημιουργία επιτυχημένων ηγετών.

Το Human Capital Summit θα καλύψει δύο μεγάλα θέματα:

Το πρώτο αφορά στην πρόβλεψη της απόδοσης και στην καλλιέργεια ηγετικών συμπεριφορών με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ταλαντούχων εργαζομένων. Ενδιαφέρει όλα τα στελέχη της λειτουργίας του ανθρώπινου δυναμικού, τα ανώτερα στελέχη που λόγω της θέσης τους διοικούν πολυπληθείς ομάδες, όπως οι Πωλήσεις αλλά και επαγγελματίες ψυχολόγους και coaches. Θα ακουστούν όλες οι τελευταίες τάσεις και μεθοδολογίες που διευκολύνουν τα στελέχη του χώρου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους και να προσθέσουν αξία στην επιχείρηση.

Το δεύτερο αφορά στην απώλεια ταλέντου που υφίσταται η ελληνική αγορά εργασίας και στις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της απώλειας αυτής, κάτι  που ενδιαφέρει όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική αγορά εργασίας χαρακτηρίστηκε από μείωση θέσεων, περιορισμό αμοιβών και ελάττωση ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης. Με προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση ή και την επιβίωση, οι επιχειρήσεις είτε έχασαν πολλά από τα ταλέντα τους  είτε δεν προσέλκυσαν νέα γιατί αυτά στράφηκαν  προς το εξωτερικό και προς επιλογές που φαίνονταν περισσότερο ελπιδοφόρες. Το επόμενο στοίχημα της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα είναι ο εντοπισμός και η προσέλκυση των αξιόλογων στελεχών πίσω στις εταιρείες, στη χώρα, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ανάδειξη ενός οράματος για το αύριο.

Περισσότερες Πληροφορίες: 1ο Human Capital Summit