Σε αυτές τις χώρες είναι απόλαυση να είσαι επιχειρηματίας

Επιχειρηματικότητα

19/4/2017 11:42:00 πμ

Δείτε ποιες περιοχές του κόσμου διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για τους επιχειρηματίες.

Το πανεπιστήμιο Wharton σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών αγοράς Y & R, συνέταξε μία λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να είσαι επιχειρηματίας, αξιολογώντας 80 χώρες, οι οποίες συνολικά αντιπροσωπεύουν το 95% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Οι παράγοντες που εξετάστηκαν προκειμένου να προκύψει η εν λόγω λίστα είναι η επιχειρηματικότητα, η κληρονομιά, η ποιότητα ζωής και η διαφάνεια στις επιχειρήσεις.

Δείτε παρακάτω ποιες χώρες ξεχώρισαν και βρίσκονται στην κορυφή:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
H start up σκηνή της Αυστραλίας είναι μέχρι στιγμής αναδυόμενη και παρά το σχετικά μεγάλο κόστος των εν λόγω επιχειρήσεων, οι οποίες συνδέονται παράλληλα και με υψηλούς μισθούς, η χώρα κατάφερε να λάβει υψηλή βαθμολογία και να σκαρφαλώσει στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες χώρες για τους επιχειρηματίες, χάρη στις υποδομές και τις διαφανείς επιχειρηματικές πρακτικές της.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Ο Economist έχει χαρακτηρίσει τη Σιγκαπούρη ως το «πιο πυκνά επιχειρηματικό οικοσύστημα του πλανήτη,» με εκατοντάδες start up επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Wharton, η χώρα ξεχωρίζει για τις υποδομές της, την εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια και τη συνδεσιμότητά της.

ΚΑΝΑΔΑΣ
Η πρώτη βορειοαμερικανική χώρα που κάνει “είσοδο” στη λίστα δεν είναι άλλη από τον Καναδά, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα χάρη στις καλά αναπτυγμένες υποδομές του, τις διαφανείς επιχειρηματικές πρακτικές, καθώς και το άριστα εκπαιδευμένο εργατικό του δυναμικό.

ΣΟΥΗΔΙΑ
Στην κορυφή της λίστα και η Σουηδία, η οποία διακρίνεται για τη διαφάνεια των επιχειρηματικών πρακτικών, καθώς και για το υψηλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό της, ενώ η πρωτεύουσα της χώρας θεωρείται ένα κομβικό σημείο για τις startup επιχειρήσεις.

ΕΛΒΕΤΙΑ
Η μικρή χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είναι παγκοσμίως μία από τις πλουσιότερες, διακρινόμενη για το άριστα εκπαιδευμένο εργατικό της δυναμικό. Επιπλέον, η Ελβετία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους επιχειρηματίες, με χαμηλή εταιρική φορολογία, εύκολη προσβάσιμη σε κεφάλαια, με ένα καλά ανεπτυγμένο νομικό πλαίσιο.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει άνοδο 31% σε επιχειρηματική δραστηριότητα την περίοδο 2007 – 2016, βάζοντας τέλος στην πτωτική τάση.

ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έχουν από καιρό καθιερωθεί ως κορυφαίος κόμβος της καινοτομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα χάρη στην παγκοσμίου φήμης Silicon Valley που στεγάζει σήμερα σπουδαία brands όπως το Facebook και η Google.

ΙΑΠΩΝΙΑ
Η Ιαπωνία είναι μία από τις πιο μορφωμένες και τεχνολογικά προηγμένες χώρες του κόσμου, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική προς τους επιχειρηματίες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία γενικότερα διακρίνεται σε όλους τους τομείς: Διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες υποδομές, ένα υψηλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια για τους επιχειρηματίες.

Πηγή: Fortune Greece