Oι καλύτερες χώρες για να ανοίξεις μία επιχείρηση

Επιχειρηματικότητα

12/03/2018 11:47:00
Ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά βρίσκεται η καριέρα σας, η ιδέα του να καθορίζετε εσείς τις ώρες εργασίας και τις προθεσμίες ακούγεται πολύ ελκυστική.
 
Προκειμένου να σας εμπνεύσει να μετακομίσετε στο εξωτερικό ως ελεύθεροι επαγγελματίες, η ιστοσελίδα συγκρίσεων UK B2B έχει δημιουργήσει μια κατάταξη με τις καλύτερες χώρες για να ζήσετε, εάν θέλετε να είστε εσείς το «αφεντικό» του εαυτού σας.
 
Η μελέτη εξέτασε τους οικονομικούς παράγοντες και τους παράγοντες του τρόπου ζωής σε 57 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ ορισμένα από τα στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη σύνταξη της κατάταξης είναι  το κόστος διαβίωσης, οι μέσες ταχύτητες διαδικτύου, η ποιότητα του συστήματος μεταφορών, το κόστος ενός καφέ, οι συντελεστές φόρου εισοδήματος, καθώς και η ευκολία έναρξης μιας επιχείρησης.
 
Δείτε παρακάτω ποιες χώρες στον κόσμο είναι ιδανικές για να είστε αυτοαπασχολούμενοι:

ΤΣΕΧΙΑ
Τσεχικές πόλεις όπως η Πράγα αποτελούν καλή ευκαιρία για τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς στα περισσότερα στοιχεία της έρευνας μεταξύ των οποίων το κόστος ζωής και ο φόρος εισοδήματος είναι αρκετά ικανοποιητικά.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Εκτός από τους χαμηλούς φόρους, στη Βουλγαρία το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό. Μάλιστα, η χώρα έχει και τον φθηνότερο καφέ στον κατάλογο, περίπου 0,50 λεπτά.
 
ΕΣΘΟΝΙΑ
Η Εσθονία έλαβε πολύ καλές βαθμολογίες σε όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη δημιουργία της λίστας, ενώ το κόστος μεταφοράς ήταν αυτό που βρέθηκε στο επίκεντρο.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Μπορεί η Αυστραλία να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τους νέους επιχειρηματίες, η γειτονική της χώρα όμως έχει φθηνότερο καφέ, ταχύτερους ρυθμούς στο διαδίκτυο και τις ευκολότερες διαδικασίες για την έναρξη μιας επιχείρησης.
 
ΙΣΠΑΝΙΑ
Οι παραλίες της Βαρκελώνης και μόνο μπορεί να είναι αρκετές για να σας κάνουν να σκεφτείτε να μετακομίσετε στη χώρα, αλλά η Ισπανία έχει επίσης κι άλλα θετικά, όπως καλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, χαμηλό κόστος μεταφοράς, φθηνό καφέ και οικονομικό τρόπο ζωής.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Πόλεις όπως το Λονδίνο και το Μάντσεστερ παρέχουν εξαιρετική πρόσβαση σε πιστώσεις από τις τράπεζες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα μέσα μεταφοράς, κάνουν την εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο ελκυστική για τους αυτοαπασχολούμενους.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Η μόνη χώρα στις πρώτες δέκα της λίστα που προσφέρει μηδενικό συντελεστή φόρου εισοδήματος, όπως το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι, τα οποία έχουν δεχθεί χιλιάδες νέους μετανάστες.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Η Νότια Κορέα διακρίνεται για το οικονομικό κόστος ζωής, καθώς και για την εύκολη πρόσβαση σε πίστωση και γρήγορο διαδίκτυο.

ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έρχονται στη δεύτερη θέση εν μέρει χάρη στα μέσα μεταφοράς τους. Η χώρα επίσης παρέχει πολλά δωρεάν WiFi σημεία – 559.077 συγκεκριμένα – καθιστώντας την εργασία εν κινήσει απίστευτα εύκολη.
 
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Το Χονγκ Κονγκ είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσει κανείς εάν θέλει να ανοίξει μία επιχείρηση ή να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, σύμφωνα με την κατάταξη. Η διάσημη πόλη της Κίνας διαθέτει τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στον κατάλογο, χαμηλό φόρο εισοδήματος και εξαιρετική σύνδεση στο internet.

Πηγή: fortunegreece.gr