Οι 25 καλύτερες παγκόσμιες εταιρείες για να δουλεύεις

Επιχειρηματικότητα

1/11/2016 12:56:00 μμ
Δημοσιοποιήθηκε η νέα κατάταξη των καλύτερων πολυεθνικών εργοδοτών για φέτος. Ποιες εταιρείες ψηφίστηκαν και ποιες απουσιάζουν από τη λίστα;
 
Οι εργαζόμενοι της Google στην Αργεντινή πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δουλεύεις. Και το ίδιο νομίζουν οι εργαζόμενοί της στη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ινδία και την Ελβετία – για να μη μιλήσουμε γι’ αυτούς στις ΗΠΑ.
 
Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της πιο πρόσφατης ανάλυσης χιλιάδων ερευνών γνώμης εργαζομένων σε πολυεθνικές εταιρείες που εκπόνησε η εταιρεία ερευνών και συμβούλων Great Place to Work. Η Google βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
 
Η Great Place to Work και το Fortune παρουσιάζουν τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες για να εργάζεται κάποιος. Σε πλάγια γράμματα, παρατίθεται μια αντιπροσωπευτική μαρτυρία εργαζόμενου για κάθε εταιρεία.
 

25. AMERICAN EXPRESS
«Η American Express είναι μια οικογένεια, όχι μια δουλειά. Πρόκειται για ένα περιβάλλον όπου βοηθάμε ο ένας τον άλλον για την επιτυχία της εταιρείας».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες
Αριθμός Εργαζομένων: 52.412

24. 3Μ
«Κάθε πρωί όταν έρχομαι στο γραφείο, οι άνθρωποι γελάνε και σε χαιρετούν. Χαίρονται, κι αυτό είναι μεταδοτικό. Και στο τέλος της ημέρας νοιώθω ότι έχω συνεισφέρει, και ανυπομονώ να δω τους συναδέλφους μου και την επόμενη μέρα».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Παραγωγή Μεταποίηση
Αριθμός Εργαζομένων: 89.753

23. MONSANTO
«Στη Monsanto, οι προσπάθειές σου καθημερινά αναγνωρίζονται, και νοιώθεις συμπάθεια για τους ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Χημικά
Αριθμός Εργαζομένων: 21.072

22. ADOBE
«Έχοντας εργαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια για διαφορετικές εταιρείες, εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο με τον οποίο η Adobe αντιμετωπίζει και σέβεται τους εργαζομένους της. Μια πραγματικά μεγάλη εταιρεία που επιτρέπει στα άτομα να επιτύχουν εάν το θέλουν».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών
Αριθμός Εργαζομένων: 12.914

20. S.C. JOHNSON
«Ενθαρρυνόμαστε να εκφράζουμε τις ιδέες και την προσωπικότητά μας, και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να εξελιχθούμε στην καριέρα μας. Παράλληλα, έχουμε πολλά πάρτι και άλλες ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας»
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Παραγωγή Μεταποίηση
Αριθμός Εργαζομένων: 13.000

19. DIAGEO
«Υπάρχει εμπιστοσύνη τόσο προς τα στελέχη όσο και προς τους εργαζομένους, γεγονός που δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας. Επίσης, επικρατεί μια ατμόσφαιρα συνεχούς γιορτής, η οποία γεννά ένα περιβάλλον που προωθεί τον ενθουσιασμό και το πάθος για επιτυχία».
Έδρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Κλάδος: Ποτά
Αριθμός Εργαζομένων: 33.000

18. SCOTIABANK
«Η Scotiabank αποδέχεται κάθε τύπο ανθρώπου ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, τη φυλή, την ηλικία, κλπ. Και η εταιρεία εμπλέκεται ενεργά στην κοινότητα».
Έδρα: Καναδάς
Κλάδος: Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες
Αριθμός Εργαζομένων: 86.665

17. HILTON
«Η Hilton είναι μια οικογένεια που σε υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες. Αν πιστεύεις στις αξίες της, αναδεικνύεται σε μια σχέση με νόημα. Κι αν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις και να γίνεις μέρος της ομάδας, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Ξενοδοχειακές Μονάδες
Αριθμός Εργαζομένων: 148.397

16. ATENTO
«Η Atento είναι η καλύτερη εταιρεία που εργάστηκα ποτέ μου. Το πνεύμα της συντροφικότητας είναι μοναδικό, και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης διαθέσιμες σε οποιονδήποτε επιθυμεί να προοδεύσει».
Έδρα: Ισπανία
Κλάδος: Επαγγελματικές Υπηρεσίες
Αριθμός Εργαζομένων: 150.000

15. CADENCE DESIGN SYSTEMS
«Στην Cadence, έχεις την ευχέρεια να μάθεις νέα πράγματα εφόσον σ’ ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Όταν ξεκίνησα το 1992, είχα πει στον πατέρα μου ότι θα συνέχιζα να εργάζομαι στην εταιρεία για όσο διάστημα θα μάθαινα νέα πράγματα. Και είμαι ακόμα εδώ».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών – Λογισμικό
Αριθμός Εργαζομένων: 6.167

14. CISCO
«Η Cisco καλλιεργεί κίνητρα για να αναπτυχθείς όχι μόνο εντός της εταιρείας, αλλά και ως άτομο. Υπάρχει τόση πολλή υποστήριξη απ’ τον καθένα. Και παρόλο που υπάρχει ανταγωνισμός, πρόκειται για ένα είδος ανταγωνισμού όπου όλοι κερδίζουν».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών
Αριθμός Εργαζομένων: 70.000

13. ACCOR
«Έχουμε άριστους ηγέτες που μας δίνουν κίνητρο να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Και απολαμβάνω παροχών που δεν είναι διαθέσιμες σε κάθε εταιρεία».
Έδρα: Γαλλία
Κλάδος: Ξενοδοχειακές Μονάδες
Αριθμός Εργαζομένων: 143.004

12. MARS
«Η έμφαση που δίδεται στην προσωπική ανάπτυξη και στην επένδυση στους ανθρώπινους πόρους είναι τεράστια. Δεν χαρακτηριζόμαστε από ιεραρχία· αντίθετα, είμαστε εξαιρετικά ανοιχτοί και συνεργατικοί».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Παραγωγή Μεταποίηση
Αριθμός Εργαζομένων: 74.568

11. HYATT
«Νοιώθω ότι μου δίνουν αξία εδώ. Το brand είναι τέλειο, και εξίσου τέλειοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Νοιώθω ότι οι διευθυντές και οι συνάδελφοί μου με υποστηρίζουν, κι ότι όλοι αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Ξενοδοχειακές Μονάδες
Αριθμός Εργαζομένων: 96.627

10. FALABELLA
«Πάνω απ’ όλα, αυτό που κάνει την εταιρεία ένα θαυμάσιο μέρος για να εργάζεσαι είναι η έμφαση στην ανθρώπινη αξία. Επιπλέον, μου αρέσει η δυνατότητα που έχω να προσεγγίζω τους πάντες, ανεξάρτητα από τη θέση τους, και να εκφράζω ελεύθερα αυτό που σκέφτομαι».
Έδρα: Χιλή
Κλάδος: Λιανική
Αριθμός Εργαζομένων: 103.000

9. BELCORP
«Ο διευθυντής μου έχει συζητήσεις με κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να ξέρει τι είδους υποστήριξη χρειάζεται ο καθένας για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Αυτό κάνει τη διαφορά».
Έδρα: Περού
Κλάδος: Λιανική
Αριθμός Εργαζομένων: 8.558

8. AUTODESK
«Υπάρχει μια τεράστια έμφαση στην ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής. Στο παρελθόν, δούλεψα για εταιρείες που θυσίαζαν αυτή την ισορροπία χάριν του κέρδους. Αυτό δεν συμβαίνει στην Autodesk».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών
Αριθμός Εργαζομένων: 8.376

7. ADECCO
«Μου αρέσει η αίσθηση της οικογένειας εδώ. Οι διευθυντές επαινούν τη σωστή δουλειά, είτε αφορά ένα συγκεκριμένο έργο, είτε απλώς καθημερινές εργασίες».
Έδρα: Ελβετία
Κλάδος: Επαγγελματικές Υπηρεσίες
Αριθμός Εργαζομένων: 35.000

6. NETAPP
«Η κουλτούρα της NetApp είναι μοναδική και την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες. Η έμφαση δίδεται στην ομαδική δουλειά, στο να επιτελείς σωστά το έργο σου, και να το κάνεις περνώντας καλά».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Αποθήκευση Διαχείριση Δεδομένων
Αριθμός Εργαζομένων: 12.774

5. DAIMLER FINANCIAL SERVICES
«Έχουμε ένα διαφορετικό είδος κουλτούρας, στα πλαίσια της οποίας οι διευθυντές είναι ανοιχτοί σε απόψεις. Τα γραφεία τους είναι πάντα ανοιχτά και οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να επιλύσουν κάθε πρόβλημα».
Έδρα: Γερμανία
Κλάδος: Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες
Αριθμός Εργαζομένων: 8.388

4. DELL
«Ένας από τους λόγους που η Dell είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να εργάζεσαι είναι η ελευθερία που μας δίδεται για να κάνουμε τη δουλειά μας. Μας ενθαρρύνουν να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Αποθήκευση Διαχείριση Δεδομένων
Αριθμός Εργαζομένων: 70.000

3. L. GORE & ASSOCIATES
«Οι συνεργάτες ενθαρρύνονται να λαμβάνουν αποφάσεις που υπηρετούν την επιτυχία της εταιρείας. Η δομή της αφαιρεί τα περιττά γραφειοκρατικά βάρη. Και κάθε ηγέτης είναι προσβάσιμος, συμπεριλαμβανομένου και του CEO».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Κλωστοϋφαντουργία
Αριθμός Εργαζομένων: 10.428

2. SAS INSTITUTE
«Η εταιρεία δίνει την αίσθηση μιας μικρής και υποστηρικτικής κοινότητας. Οι αξίες και η κουλτούρα του χώρου εργασίας, που επεκτείνονται πέρα απ’ το γραφείο και το ωράριο, γίνονται κτήμα όλων των εργαζομένων».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών
Αριθμός Εργαζομένων: 13.741

1. GOOGLE
«Λατρεύω να εργάζομαι για τη μεγαλύτερη εταιρεία στην ιστορία! Αυτό το μέρος είναι καταπληκτικό, και γίνεται ολοένα και καλύτερο. Όταν βρίσκεσαι εκεί νοιώθεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο».
Έδρα: ΗΠΑ
Κλάδος: Τεχνολογία Πληροφοριών
Αριθμός Εργαζομένων: 56.300

Πηγή: Fortune Greece