Βραβεία "Made in Greece 2015": έναρξη συμμετοχών

Επιχειρηματικότητα

17/6/2015 1:57:00 μμ

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), παρουσίασε τα βραβεία "Made in Greece 2015", τα οποία διοργανώνονται για δεύτερη φορά, και παράλληλα ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των συμμετοχών στη διαγωνιστική διαδικασία του θεσμού.

Τα βραβεία διεξάγονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Ο θεσμός εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της ΕΛ.Α.Μ. για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης αποτελούν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή μίλησε για τους στόχους της ΕΛ.Α.Μ. και αναφέρθηκε στην επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του θεσμού πριν από δύο χρόνια. Παράλληλα, ανακοίνωσε τις κατηγορίες των βραβείων για το 2015, καθορίζοντάς αυτές ως εξής:

  •     Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος
  •     Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος
  •     Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
  •     Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας
  •     Βραβείο Αγροτικής Αριστείας
  •     Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας
  •     Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας
  •     Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας

Η απόφαση της ΕΛ.Α.Μ. για τη θέσπιση των βραβείων "Made in Greece" εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στο μάρκετινγκ ποιοτικών προϊόντων ελληνικής παραγωγής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών, που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία, προάγοντας παράλληλα την ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας.

Ο θεσμός των βραβείων "Made in Greece" είναι η εξωτερίκευση της ανάγκης να αναδειχθεί η σημαντικότητα της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα madeingreeceawards.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Πηγή: epixeiro.gr