Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες για τους εργαζόμενους

Επιχειρηματικότητα

13/03/2017 12:30:00

Για μια ακόμη χρονιά το Fortune παρουσιάζει τη λίστα με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται υψηλότερα στις προτιμήσεις των εργαζόμενων.

Για τις ανάγκες της έρευνας, το Fortune συνεργάστηκε με την Great Place to Work και εξασφάλισε ανατροφοδότηση από πάνω από 230.000 άτομα. Η κατάταξη κάθε εταιρείας βασίζεται στον Δείκτη Εμπιστοσύνης που προκύπτει από τις απαντήσεις ενός τυχαίου δείγματος εργαζομένων σε μια έρευνα γνώμης. Ανώνυμα, οι εργαζόμενοι αξιολογούν τον χώρο εργασίας, την ποιότητα των ηγετών, την υποστήριξη που λαμβάνουν, και τις σχέσεις με τους συναδέλφους.

Η Google βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ‘The 100 Best Companies to Work For’ [«Οι 100 Καλύτερες Εταιρείες για να Εργάζεσαι»] για 8η φορά σε 11 χρόνια. Αυτή είναι η 20η έκδοση της λίστας του Fortune και 12 εταιρείες έχουν εμφανιστεί σε αυτή όλες τις χρονιές, συμπεριλαμβανομένων των Publix, REI και Goldman Sachs. Φέτος, υπάρχουν επίσης και πέντε πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες στη λίστα: Pinnacle Financial Partners, SAP America, Delta Air Lines, Methodist Le Bonheur Healthcare, και AT&T.

Παρακάτω ακολουθούν οι πρώτες δέκα της λίστας:

1. GOOGLE
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Google καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα μας με τις Καλύτερες Εταιρείες για να εργάζεσαι στις ΗΠΑ. Ο τεχνολογικός τιτάνας αξίας 75 δισεκατομμυρίων είναι γνωστός για τις πολυτελείς παροχές του, όπως δωρεάν gourmet φαγητό, κομμωτήριο, και καθαριστήριο. Παράλληλα, παίρνει στα σοβαρά το ηθικό των εργαζομένων. Όταν παρατηρήθηκε ότι οι εργαζόμενες μαμάδες αποχωρούσαν από την εταιρεία με μεγαλύτερη συχνότητα από τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, αυξήθηκε η διάρκεια της γονικής άδειας.

2. WEGMANS FOOD MARKETS
Οι εργαζόμενοι λένε ότι «υπάρχει πολλή αγάπη και φροντίδα» σε αυτή την οικογενειακή αλυσίδα μαναβικής όπου όλοι έχουν ελαστικά ωράρια, πολλές ευκαιρίες ανέλιξης, και μια γενική αίσθηση οικογένειας. Τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά, όπως οι τούρτες στα γενέθλια και η ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα για όλους όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

3. THE BOSTON CONSULTING GROUP
Οι εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρεία συμβούλων λένε ότι τους προσφέρονται πρωτοφανείς ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και ανέλιξης, ενώ η σκληρή δουλειά εξισορροπείται από μια έμφαση στη φροντίδα (μέσω αδειών, γυμναστηρίων, και εργασίας από το σπίτι.

4. BAIRD
Η συγκεκριμένη επενδυτική εταιρεία παίρνει υψηλό βαθμό για την εταιρική κουλτούρα της που δίνει προτεραιότητα στην ακεραιότητα και την ομαδική δουλειά. Στη Baird, η οποία ιδρύθηκε το 1919 και παραμένει μη εισηγμένη, τα δύο τρίτα των εργαζομένων είναι μέτοχοι, και η αίσθηση είναι «ότι όλοι συμβάλλουμε το ίδιο».

5. EDWARD JONES
Αυτός ο επενδυτικός γίγαντας με χαρτοφυλάκιο πελατών αξίας άνω των 980 δισεκατομμυρίων δολαρίων εμφανίζεται να έχει κερδίσει τους εργαζομένους του. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης λαμβάνουν πάνω από 100 ώρες εκπαίδευσης ετησίως και «όλοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όλους να πετύχουν» λέει ένας υπάλληλος της εταιρείας. Ίσως αυτός είναι κι ο λόγος που 3.000 εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται εκεί για πάνω από 20 χρόνια.

6. GENENTECH
Ο γίγαντας της βιοτεχνολογίας έχει «vibes χαλαρής έντασης» λέει ένας εργαζόμενος. «Περνάμε καλά, αλλά παράλληλα όλοι ξέρουμε την αποστολή μας στην εταιρεία»

7. ULTIMATE SOFTWARE
«Η αγάπη όλων για όλους γίνεται αισθητή μέσα στον οργανισμό» καταθέτει ένας εργαζόμενος. Χάρη «στις εξαιρετικές παροχές, την υποστηρικτική διοίκηση και ένα θαυμάσιο εργασιακό περιβάλλον», οι εργαζόμενοι του κατασκευαστή λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού νοιώθουν «εξαιρετικά τυχεροί» να εργάζονται εκεί

8. SALESFORCE
Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Μπένιοφ είναι «η ψυχή της εταιρείας» και «ηγείται μέσω του παραδείγματος» λένε οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τονίζουν την υιοθέτηση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας εκ μέρους του. Η κουλτούρα της εταιρείας ενθαρρύνει την ισότητα και την καινοτομία, και παραπέμπει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

9. ACUITY
Οι εργαζόμενοι συμμερίζονται «ένα αίσθημα ευθύνης και σκοπού» καθώς η εταιρεία ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και το προσωπικό ψηφίζει και επιλέγει πού πάνε οι πόροι που συγκεντρώνονται. Παράλληλα, η εταιρεία επιτρέπει στους εργαζομένους να φοράνε τζιν ενώ παρέχει και τοίχο ορειβασίας για να αθλούνται.

10. QUICKEN LOANS
Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας Cleveland Cavaliers, και φροντίζει ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση σε διάφορα events. Πέρυσι, δόθηκαν πάνω από 1.500 εισιτήρια. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει γήπεδο μπάσκετ.

- Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

Πηγή: Fortune Greece