Τέσσερα επαγγελματικά μυστικά που δεν σας έχει πει ποτέ κανείς

Εργασία

15/09/2014 15:19:00

Η επαγγελματική ζωή είναι δύσκολη, απαιτητική και «μαθαίνεται» διαρκώς: για την ακρίβεια μπορεί να χρειαστεί καθ’ όλη την διάρκεια της ενεργής επαγγελματικής σας ζωής να μαθαίνετε tips και tricks για να γίνεστε καλύτεροι επαγγελματίες.

Διαβάστε τέσσερα επαγγελματικά μυστικά που θα βελτιώσουν την επαγγελματική σας εικόνα!

1. Το να κάνεις απλώς την δουλειά σου, δεν είναι αρκετό!
Επικρατεί πως τo να είμαστε καλοί στη δουλειά μας είναι επαρκές για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και η επιχείρησή μας να αναπτυχθεί. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι η βάση. Για την σωστή εξέλιξη και ανάπτυξη χρειάζεται να δημιουργούμε μεγαλύτερη αξία (value) με τη δουλειά μας, να σκεφτούμε ανοιχτόμυαλα και να εστιάσουμε στη συνολική εικόνα της επιχείρησης και όχι μόνο στα δικά μας καθήκοντα. Σημασία δεν έχει να είμαστε εξαιρετικοί στη δουλειά μας σημασία έχει να κάνουμε τα πράγματα να πετύχουν!

2. Το να δείχνουμε πάντα «φορτωμένοι» με δουλειά δεν είναι πάντα καλό.
Οι πολλές ώρες εργασίας και το να δείχνουμε συνέχεια “busy” μπορεί εκ πρώτης να θεωρηθεί πως είμαστε καλοί στη δουλειά μας, από την άλλη μπορεί να δείξει πως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το χρόνο μας σωστά ή να αναλάβουμε κάτι ακόμα. Έτσι μπορεί να χάσουμε ευκαιρίες ή νέα projects.

3. Να δείχνετε τις αποτυχίες σας
Τις αποτυχίες μπορούμε να τις ερμηνεύσουμε με δύο τρόπους: α) ότι δεν ήμασταν αρκετά ικανοί για να πετύχουμε αυτό που θέλαμε και β) ότι παίρνουμε τα επαγγελματικά μας ρίσκα και αυτά είτε πετυχαίνουν είτε αποτυγχάνουν. Σκεφτείτε πόσο δυναμικό προφίλ δείχνει ένας επαγγελματίας που δεν φοβάται να αποτύχει γιατί ξέρει πως πίσω από μια επιτυχία κρύβονται πέντε αποτυχίες.

4. Να αφήνετε χρόνο για τον εαυτό σας
Την σημερινή εποχή τείνουμε να δουλεύουμε πολλές ώρες και πολλές φορές χωρίς μέτρο. Είναι σημαντικό και για εμάς, για τους κοντινούς μας ανθρώπους αλλά και για τους συνεργάτες/πελάτες μας επαγγελματικά να βάζουμε τα προσωπικά μας όρια. Έχουμε ανάγκη από προσωπικό χρόνο και αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε. Άρα δεν πρέπει να κοιτάμε πάντα τα emails στο κινητό μας αλλά και ούτε να δεχόμαστε επαγγελματικές κλήσεις  βράδια και Σαββατοκύριακα.  Πάντα θαυμάζω τους επαγγελματίες εκείνους που μου λένε «Η Κυριακή ανήκει στην οικογένειά μου».

Επιμέλεια Άρθρου: Θέμης Σαρανταένας
Σύμβουλος Μάρκετινγκ
Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών - Personal & Business Coach
www.marketingconsultant.gr