Επιδοτούμενο πρόγραμμα μαθητείας στον Τουρισμό για νέους 18-20 ετών

Εργασία

29/7/2014 10:42:00 πμ

Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα στον Τουρισμό για νέους 18-20 ετών σε Αθήνα και Ηράκλειο.

Ο ΟΑΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα την απαραίτητη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία απευθύνεται σε νέους και νέες που κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 1996. Επιθυμητό προσόν η καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), που θα πιστοποιείται με επίσημο τίτλο σπουδών (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Επιπέδου Β2 ή αντίστοιχα Ξένων Ιδρυμάτων).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από Τρίτη 29 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 29 Αυγούστου τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09:00 έως 12:00 π.μ., στην Π.Σ.Ε.Κ επιλογής τους ως εξής:

1. Π.Σ.Ε.Κ Καλαμακίου : Δωδεκανήσου 6/Τ.K.12145 τηλ. 2109915025 (Υπόψη κου Ζάντζα)
2. Π.Σ.Ε.Κ Ηρακλείου Κρήτης: Γιόφυρο /Τ.K.71304, τηλ. 2810 – 250215 (Υπόψη κου Φασουλάκη)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με courier : 1. Έντυπο Αίτησης 2. Βιογραφικό Σημείωμα 3. Τίτλο Σπουδών (πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο) 4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

Στην συνέχεια η Σχολή θα επικοινωνήσει με τους υποψηφίους προκειμένου να οριστεί η ώρα και ο τόπος συνέντευξης που θα γίνει από στελέχη του Ο.Α.Ε.Δ. και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με σκοπό να διερευνηθούν οι κλίσεις και τα προσόντα των υποψηφίων, σε συνάφεια με τις ειδικότητες και να υποδειχθούν οι υποψήφιοι σε κατάλληλες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα για την σύναψη Συμφωνητικού Μαθητείας, εφόσον ολοκληρωθεί η επιλογή από την επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια όπως: να είναι Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τεσσάρων ή πέντε αστέρων, να είναι μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και να διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό για την παροχή ποιοτικής κατάρτισης (Μαθητείας) στον χώρο της επιχείρησης. Προϋπόθεση εισαγωγής και εγγραφής στις ειδικότητες των παραπάνω Π.Σ.Ε.Κ. είναι ο/η επιτυχών/ούσα υποψήφιος/α να προσκομίσει, εφόσον γίνει αποδεκτός/ή από την επιχείρηση, Βεβαίωση Αποδοχής για την πραγματοποίηση της Μαθητείας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr