Δουλειές για ανθρώπους που δεν τους αρέσουν και τόσο… οι άνθρωποι

Εργασία

24/5/2022 3:01:00 μμ

Ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που τους αρέσει να δουλεύουν μόνοι; Είστε από εκείνους που δεν απολαμβάνουν ιδιαιτέρως το small-talk με τους συναδέλφους; Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι ναι, τότε θα πρέπει να βρείτε μία δουλειά, που αρχικά θα απαιτεί τη διάδραση και επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους και δευτερευόντως θα επιτάσσει τη μοναχικότητα και την ησυχία για τη διεκπεραίωσή της.

Οι αριθμοί, τα data, οι υπολογιστές, τα ζώα, τα φυτά, οι βαριές εργαλειομηχανές δεν υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσουν μαζί σας συζήτηση, οπότε ας τα έχετε υπόψη σας κατά την αναζήτηση δουλειάς ή καριέρας γενικότερα.

Developer
Σκεφτείτε το! Μπορεί να κληθείτε να δημιουργήσετε λογισμικά ή web περιβάλλοντα που ο κόσμος θα λατρέψει, αλλά καθώς το κάνετε αυτό, μπορείτε στην κυριολεξία να αγνοήσετε τον κόσμο.

Στατιστικολόγος
Σε αυτή την περίπτωση, οι αριθμοί είναι η ασπίδα σας απέναντι σε οποιαδήποτε ανθρώπινη εισβολή. Το λιγότερο που θα χρειαστεί να διαθέτετε είναι πτυχίο είτε στα Μαθηματικά είτε στη Στατιστική και σε ορισμένα επίπεδα ακόμη και μεταπτυχιακές σπουδές. Εννοείται πως ένα από τα βασικά skills που θα πρέπει να καλλιεργήσετε είναι η αναλυτική σας σκέψη και η ικανότητά σας στην επίλυση προβλημάτων. Θα χρειαστεί να εργαστείτε και με άλλους ανθρώπους αλλά να είστε σίγουροι πως θα έχετε και άπλετο χρόνο ώστε να δουλεύετε μόνοι σας.

Τεχνικός Συντάκτης
Όπως και στη περίπτωση των developers, θα πρέπει να έχετε την ικανότητα να «ακούτε» το ανθρώπινο κοινό, αλλά θα περνάτε μοναχικά το χρόνο εργασίας σας. Τυπικά ίσως χρειάζεστε κάποιο πτυχίο για να προσληφθείτε.

Data Analyst
Αριθμοί, δεδομένα και ξανά δεδομένα. Θα δημιουργείτε λογιστικά φύλλα που θα κάνουν τους ανθρώπους να ζαλίζονται αλλά μετά θα καλείστε να τους εξηγήσετε τι κάνει αυτά τα φύλλα/στοιχεία τόσο ενδιαφέροντα. Βέβαια, ενδιάμεσα θα εργάζεστε εντελώς μόνοι.

Ζωολόγος
Επιλέγοντας αυτό το επάγγελμα – εκτός από το γεγονός ότι θα μπορείτε να αποφεύγετε τους ανθρώπους – θα περνάτε όλο σας το χρόνο με ζώα ή σε εργαστήρια μελετώντας τα. Το επάγγελμα απαιτεί σπουδές Βιολογίας και στη συνέχεια την κατεύθυνση της Ζωολογίας.

Οδηγός νταλίκας 
Απολαμβάνετε τη μοναχικότητα στο έπακρο; Τότε αυτή τη δουλειά είναι για όλους εσάς που θέλετε να περνάτε πολλές ώρες με τον εαυτό σας. Θα είστε για πολλές ώρες μόνοι σας με τη σκέψη σας. 

Φυτοκόμος
Τα φυτά εκτός του ότι είναι πολύ όμορφα, κάνουν και πολλή ησυχία! Οι φυτοκόμοι ασχολούνται με την επιστημονική καλλιέργεια των φυτών. Είναι εκείνοι που γνωρίζουν ακόμη και τις επίσημες λατινικές ονομασίες τους και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να βελτιώσουν την παραγωγή φυτών.

Πηγή: Monster