INGROUP: Στη «χρυσή» δωδεκάδα των Future Ready Business στην Ελλάδα για το 2023

Επιχειρηματικότητα

20/7/2023 4:06:00 μμ

H INGROUP, μία αμιγώς ελληνική εταιρία με πάνω από 20 χρόνια ανοδικής πορείας στον κλάδο των HR υπηρεσιών, του  Trade Marketing και outsourcing pharma, εισήλθε στη «χρυσή» δωδεκάδα των Future Ready Business στην Ελλάδα για το 2023. Λαμβάνοντας την 8η θέση σε μία πολύ απαιτητική αναμέτρηση με κορυφαίες επιχειρήσεις απέδειξε πόσο σωστά προετοιμασμένη είναι να αντιμετωπίσει επερχόμενες προκλήσεις και μεταβολές.

Ο Νικόλαος Παπαλάμπρου, Διευθύνων Σύμβουλος της INGROUP, δήλωσε: «Με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η INGROUP αγκαλιάζει κάθε πρόκληση και αλλαγή με σιγουριά. Αυτή η αναγνώριση αντανακλά την αταλάντευτη ετοιμότητα και την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες προκλήσεις και μεταβολές στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Με πάθος, αποφασιστικότητα και δέσμευση στην καινοτομία, θα συνεχίσουμε να προφέρουμε κορυφαίες υπηρεσίες τόσο στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και στο Trade Marketing, όσο και στη Συμβουλευτική». 

Ο Νικόλαος Παπαλάμπρου, Διευθύνων Σύμβουλος της INGROUP, η Μαίρη Κιτσοπάνου, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας & ο Στέργιος Κατσαρός, Εμπορικός Διευθυντής παρέλαβαν την διάκριση

Το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Ο διαγωνισμός Future Ready Business πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να αποτελέσει μία έγκυρη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων, αναφορικά με το πόσο έτοιμες είναι να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις και αλλαγές που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτή η διαδικασία αξιολόγησης βασίζεται σε καθορισμένα κριτήρια και μετρήσεις, με στόχο την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των επιχειρήσεων σε σχέση με την προοπτική του μέλλοντος.
Οι διαγωνιζόμενες εταιρείες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον οδικό χάρτη που έχουν σχεδιάσει για το μέλλον και τη στρατηγική που έχουν αναπτύξει πάνω στους 6 δείκτες future-readiness: Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κοινωνική Επίδραση, Προσαρμοστική Ικανότητα, Προσανατολισμός, Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου και Δικτύωση.

H Διάκριση 
H INGROUP διακρίθηκε στις κατηγορίες: Προσανατολισμός (Orientation), Ευελιξία Επιχειρηματικού Μοντέλου (Business Model Felxibiliy) και Δικτύωση (Network), συγκεντρώνοντας αξιοσημείωτες βαθμολογίες που την οδήγησαν στην 8η θέση της overall δωδεκάδας.
Βάσει της επίδοσης των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν φέτος, το όριο ανάδειξης ως Future Ready επιχείρηση διαμορφώθηκε στους 70.000 βαθμούς με άριστα τους 100.000. Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητά της INGROUP έλαβε τις ακόλουθες βαθμολογίες, σε κάθε ένα από τα κριτήρια:

Προσανατολισμός : 3η θέση
Σαφές όραμα, αποστολή και αξίες
Η INGROUP βαθμολογήθηκε με 77.813 βαθμούς για το Positioning, την κατεύθυνση της, καθώς και τη συνολική προσέγγιση της εταιρείας και επιβραβεύτηκε για την πλήρη κατανόηση της αγοράς, των αναγκών των πελατών και των τάσεων του κλάδου.  H υπηρεσία Pharma Marketing ανήκε στο core business από την ίδρυση της INGROUP. Την τελευταία τριετία σημειώθηκε μια έκρηξη επενδύσεων στα φαρμακεία, ενώ παράλληλα και οι φαρμακοποιοί συνειδητοποίησαν τη σημασία των OTC (Over The Counter)  προϊόντων. Συνεπώς η  δημιουργία ενός αυτόνομου business unit, της InPharma, αποτέλεσε την απάντηση της INGROUP στην ανάγκη της αγοράς. 

Ευελιξία Επιχειρηματικού Μοντέλου : 2η θέση
Προσαρμογή, Καινοτομία, Τεχνολογική Εξέλιξη, Ανάπτυξη και Ανταπόκριση σε ανταγωνιστικές πιέσεις 
Στο σημερινό δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, όπως τεχνολογικές εξελίξεις, αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών, μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς και απροσδόκητες αναταραχές. Η εταιρεία βαθμολογήθηκε με 75.438 βαθμούς για την Ευελιξία του Επιχειρηματικού της Μοντέλου, δηλώνοντας έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και μεταβολή στο μέλλον, αξιολογώντας και προσαρμόζοντας συνεχώς τις στρατηγικές της ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις αναδυόμενες τάσεις και αξιοποιώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η INGROUP επέδειξε αξιοσημείωτη ευελιξία στο επιχειρηματικό της μοντέλο ενσωματώνοντας νέες συνεργασίες, ιδρύοντας νέες επιχειρηματικές μονάδες, υλοποιώντας ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις, εφαρμόζοντας remote εργασία, επαναχρησιμοποιώντας τους πόρους αποτελεσματικά και ανακατευθύνοντας τους υπαλλήλους σε διαφορετικούς ρόλους. Επέκτεινε τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κύπρο, προσάρμοσε τα σχέδιά της στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και διατήρησε με επιτυχία τις δραστηριότητές της διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη συνέχεια των υπηρεσιών. Η ικανότητα της INGROUP να επανασχεδιάζει και να προσαρμόζει τις στρατηγικές της ως απάντηση στην πανδημία ήταν μία ισχυρή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικότητάς της σε κρίσιμες περιόδους.

Δικτύωση: 2η θέση  
Αξιόπιστο Δίκτυο και Ασφάλεια
Για την INGROUP η ύπαρξη μιας ισχυρής και αξιόπιστης υποδομής δικτύου είναι το «κλειδί» για το μέλλον. Στην κατηγορία αυτή βαθμολογήθηκε με 75.034 βαθμούς αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο μιας ισχυρής υποδομής δικτύου στην προώθηση της παραγωγικότητας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας. Επενδύοντας σε τεχνολογίες δικτύου, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα, να υποστηρίξουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες, να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των δεδομένων και να ενισχύσουν τις συνολικές ψηφιακές τους δυνατότητες.

Η αναγνώριση
H INGROUP είναι η μοναδική εταιρεία που συνδυάζει με αποδεδειγμένη επιτυχία κορυφαίες υπηρεσίες τόσο στις Υπηρεσίες Ανθρωπίνου Δυναμικού, όσο και στο Trade Marketing και στη Συμβουλευτική.
Οι σπουδαίες διακρίσεις στο Future Ready Business αποτελούν το επιστέγασμα της διαρκούς προσπάθειας για τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων ποιότητας στις υπηρεσίες, γεγονός που επιτρέπει στην INGROUP να ξεχωρίζει σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια. Η δέσμευση της ομάδας για την αριστεία αντικατοπτρίζεται στο εξαιρετικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των καινοτομιών που την έκαναν να ξεχωρίσει και να δηλώσει υπερήφανα «έτοιμη» για όποια πρόκληση και μεταβολή της επιφυλάσσει το μέλλον. 

Σχετικά με την INGROUP
H INGROUP είναι μια καταξιωμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Trade Marketing, Ανθρωπίνου Δυναμικού και outsourcing pharma. Ιδρύθηκε το 2000 και συνεργάζεται με πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Ο συνδυασμός αυτού του επιπέδου Trade Marketing και HR υπηρεσιών εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει αλλά και ο λόγος που  εξελίχθηκε τόσο γρήγορα έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 500 εταιρείες. Με στόχο να αφουγκράζεται συνεχώς τις ανάγκες των πελατών της αλλά και να ανταποκρίνεται άμεσα στις  ραγδαίες εξελίξεις της αγοράς, καινοτόμησε στον τομέα της τεχνολογίας δημιουργώντας αποκλειστικές εφαρμογές data collection & analytics μέσω της πλατφόρμας INGROUP RTI. 

Από το 2017 η INGROUP είναι ιδρυτικό μέλος του E.S.I. (European Sales Influence) έχοντας την ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο κα τηι Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα την τελευταία τριετία είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού MSPA (Mystery Shopping Providers Association).