Κωνσταντίνα Μουντάκη, head organizer του ThinkBiz Academy: "Στόχος είναι η διοργάνωση να φέρει τους νέους σε επαφή με την επιχειρηματικότητα”

Επιχειρηματικότητα

15/5/2019 1:43:00 μμ

To Jobfind.gr μίλησε με την Κωνσταντίνα Μουντάκη, head organizer του ThinkBiz Αcademy,  ενός θεσμού που διοργανώνεται από φοιτητικό σύλλογο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 6η συνεχόμενη χρονιά με στόχο τη σύνδεση των νέων με την επιχειρηματικότητα.

Με πάθος, όσοι εργάζονται για τη διοργάνωση, προσπαθούν να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους, να παρακολουθήσουν ομιλίες, workshops και να συνομιλήσουν με recruiters, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας. Πάμε να δούμε τις απαντήσεις που μας έδωσε: 
 

●        Κυρία Μουντάκη, τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια πορείας του ThinkBiz;

To ThinkBiz ξεκίνησε το 2011 από μία παρέα φοιτητων που παρατήρησαν το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τον χώρο του πανεπιστημίου. Άτομα με αγάπη για το επιχειρείν και την καινοτομία ενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως τον πρώτο φοιτητικό σύλλογο επιχειρηματικότητας.

Έκτοτε το ThinkBiz έχει διευρυνθεί και ως προς τα μέλη του, όπως και το κοινό του και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα καινοτόμων δράσεων, συνεδρίων και workshop, με φετινό πυλώνα του το ThinkBiz Academy.

 

●       Τι θα δούμε φέτος στη διοργάνωση;

Το ThinkBiz Academy 2019 έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, 17&18 Μαΐου στην OTEAcademy, για μία μοναδική 360 επιχειρηματική εμπειρία μέσω διαδραστικών ομιλιών, workshops και happenings.

Φετινός υπότιτλος; “Elevator Catalyst”!

Πρέπει να ρισκάρεις για να εξελιχθείς. Να καινοτομείς για να πετύχεις.

Ο καταλύτης είναι η ουσία που αυξάνει την ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης.
Ανακάλυψε τί είναι αυτό που καταλύει τα πράγματα μέσα σου, αλλά και πώς εσύ ο ίδιος μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα γύρω σου.

#FindYourCatalyst
 

●        Για ποιο πράγμα είστε πιο πολύ περήφανοι;

Αυτό που μας κάνει πιο περήφανους είναι πως φέτος επενδύουμε όσο ποτέ άλλοτε στο βιωματικό κομμάτι. Απόλυτος στόχος μας είναι να ωθήσουμε το κοινό μας να συμμετάσχει ενεργά και να αλληλεπιδράσει με τους experts και recruiters και να μάθει έμπρακτα μέσω panels, firechats, 1on1 interviews και open discussions. Από το event δεν θα λείψουν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και δραστηριότητες όπως mock up interviews, self branding tips και μικρά μυστικά που θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό και το LinkedIn τους.

 

●        Ποιο είναι το προσωπικό σας όφελος από την ενασχόληση σας με αυτή την πρωτοβουλία;

Πιστεύω πως συμμετέχοντας στην οργανωτική ομάδα του ThinkBiz Academy ο καθένας μας έχει καταφέρει να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να κατανοήσει καλύτερα πως λειτουργεί ο επιχειρηματικός χώρος. Δουλεύοντας σε μία ομάδα μαθαίνεις να συνεργαζεσαι σωστά με τους άλλους, να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις και να είσαι ανοιχτός σε νέες, καινοτόμες ιδέες. Είναι μία μοναδική και χρήσιμη εμπειρία και σίγουρα θα την πρότεινα σε όποιον του αρέσουν οι προκλήσεις.
 

●        Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ThinkBiz;

Δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για τα πρότζεκτ που θα αναλάβει το ThinkBiz στο μέλλον, μιας και μία από τις βασικές μας αρχές και αξίες είναι το να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και καινοτομίες. Όπως λοιπόν κάθε χρονιά ανανεώνονται τα μέλη μας, έτσι και οι δράσεις μας εξελίσσονται, βελτιώνονται και πάνε ένα βήμα παραπέρα. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα όμως πως δεν θα αλλάξει, είναι ο πρωταρχικός στόχος του ThinkBiz να φέρει τους νέους σε επαφή με την επιχειρηματικότητα και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους.


Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στο site του ΤhinkBiz Academy και στην σελίδα τους στο Facebook ή κλείστε το εισιτήριό σας εδώ μέσω του Viva.