ΕΙΣΟΔΟΣ

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

1) Ποια είναι η διαδικασία για να στείλω το Βιογραφικό μου σε μια θέση εργασίας?

Αρχικά πρέπει να ολοκληρώσετε το Προφίλ σας στο Jobfind.gr. Επιλέξτε από το αριστερό μενού την ενότητα «Το Βιογραφικό μου». Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία με αστερίσκο και ανεβάστε το Βιογραφικό σας σε μορφή .doc ή .pdf.

Προσοχή: Προτείνουμε να συμπληρώσετε και τα μη υποχρεωτικά πεδία, μιας και η εταιρεία βλέπει όλο το προφίλ σας, καθώς και το επισυναπτόμενο Βιογραφικό. Μια επαγγελματική φωτογραφία, η συμπλήρωση της γνώσης Ξένων Γλωσσών καθώς και της επαγγελματικής εμπειρίας καθιστούν το Προφίλ σας πιο «ελκυστικό» για τον εκάστοτε υπεύθυνο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Ολοκληρώνοντας το Προφίλ σας μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ενότητα "Θέσεις Εργασίας" & να επιλέξετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν. Σε όλες τις Αγγελίες θα έχει εμφανιστεί το κουμπί «Αποστολή Βιογραφικού». Πατώντας το, το Βιογραφικό σας αποστέλλεται αυτόματα στην εταιρεία και δεν χρειάζεται να το επισυνάψετε ξανά.

 

2) H εταιρεία βλέπει μόνο το επισυναπτόμενο Βιογραφικό μου ή όλο το Προφίλ μου?

Η εταιρεία βλέπει το Προφίλ σας όπως εμφανίζεται στην ενότητα «Το Βιογραφικό μου». Πατώντας «Αποστολή Βιογραφικού» σε μια θέση εργασίας, η εταιρεία για την οποία ενδιαφερθήκατε βλέπει όλο το Προφίλ σας, καθώς και το επισυναπτόμενο Βιογραφικό.

 

3 ) Έχω συνδεθεί στο Jobfind.gr αλλά στις θέσεις εργασίας εμφανίζεται το κουμπί "Αποστολή Βιογραφικού" με γκρί φόντο και δεν πατιέται

Στην περίπτωση αυτή δεν έχετε συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία στο Προφίλ σας και συγκεκριμένα στην ενότητα «Το Βιογραφικό μου».

Μεταβείτε στην ενότητα «Το Βιογραφικό μου». Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία με αστερίσκο και ανεβάστε το Βιογραφικό σας σε μορφή .doc ή .pdf. 

Δείτε επίσης στο Δωρεάν E-Learning Σεμινάριο που σας προσφέρει το Skillbox.gr πως να διαμορφώσετε ένα επιτυχημένο Βιογραφικό. Πατήστε εδώ για να το παρακολουθήσετε.

 

4) Πότε λαμβάνω μήνυμα ανάγνωσης του Βιογραφικού μου?

Μόλις η εταιρεία ανοίξει το Προφίλ σας, λαμβάνετε ένα αυτόματο ενημερωτικό μήνυμα. Τα μηνύματα ανάγνωσης του Προφίλ σας τα λαμβάνετε στην ενότητα «Εισερχόμενα» στο αριστερό μενού.


5) Δε μπορώ να ανεβάσω το Βιογραφικό μου

Αν στην ενότητα «Το Βιογραφικό μου» παρουσιάζεται πρόβλημα στο ανέβασμα του αρχείου Βιογραφικού, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο περιηγητής που χρησιμοποιείται είναι παλιάς έκδοσης (Internet Explorer). Προτείνουμε να μπείτε ξανά στον λογαριασμό σας με Google Chrome ή Mozilla Firefox.

Επιπλέον, ελέγξτε τον τύπο και το μέγεθος του αρχείου. Το Βιογραφικό που θα επισυνάψετε θα πρέπει να είναι αρχείο .doc,.docx ή pdf και το μέγεθός του δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 3MB.

 

6) Έχω δυο Βιογραφικά – Ένα Ελληνικό κι ένα Ξενόγλωσσο. Ποιο να ανεβάσω στο Προφίλ μου?

Προτείνουμε να ανεβάσετε το Ελληνικό σας Βιογραφικό. Στις Αγγελίες στις οποίες απαιτείται η αποστολή Ξενόγλωσσου Βιογραφικού, σας δίνεται η επιλογή να το ανεβάσετε, μόλις πατήσετε το κουμπί «Αποστολή Βιογραφικού».

 

7) Δεν μπορώ να συνδεθώ. Εμφανίζεται το μήνυμα: «O συνδυασμός email και κωδικού πρόσβασης που δώσατε δεν είναι σωστός»
Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

  1. Ο κωδικός πρόσβασης είναι λάθος. Για να τον αλλάξετε πατήστε: Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Συμπληρώστε το email με το οποίο έχετε κάνει εγγραφή στο Jobfind.gr και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης.
  2. Αν συμπληρώνοντας το email σας εμφανιστεί το μήνυμα «Δεν βρέθηκε κάποιος λογαριασμός που να είναι συνδεδεμένος με το email που δώσατε», τότε έχετε γράψει λάθος το email σας ή δεν έχετε κάνει εγγραφή με το αυτό το email στο Jobfind.gr.

 

8) Ποιες εταιρείες βλέπουν το Βιογραφικό μου?

Το Βιογραφικό & το Προφίλ σας είναι ορατό μόνο στις εταιρείες στις οποίες στέλνετε το Βιογραφικό σας. Δεν είναι προσβάσιμο από καμία μηχανή αναζήτησης (π.χ. Google, Bing, Yahoo κ.α.) και δεν εμφανίζεται σε κανέναν κατάλογο αποτελεσμάτων.
 

9) Τι είναι το CV Corner και πώς λειτουργεί;
Το CV Corner αποτελεί τη βάση βιογραφικών του Jobfind.gr και η καταχώρηση σε αυτήν παρέχεται Δωρεάν σε όλους τους χρήστες.

Το CV CORNER σας επιτρέπει να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας σε βάση αναζήτησης υποψηφίων, σύμφωνα με την ειδικότητά σας και αυξάνει τις πιθανότητες να βρείτε τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει.

Μόλις καταχωρηθείτε στη βάση, οι εταιρείες που συνεργάζονται με το Jobfind και επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία, θα μπορούν να δουν το βιογραφικό σας και να σας καλέσουν για συνέντευξη.

Να θυμάστε πως η καταχώρησή σας στο CV CORNER δεν αντικαθιστά τις αιτήσεις σας μέσω της αποστολής του βιογραφικού σας στις αγγελίες εργασίας που δημοσιεύονται στο Jobfind. Βοηθά ώστε να μπορούν να σας αναζητήσουν ακόμη περισσότεροι εργοδότες.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγραφείτε από το CV Corner επιλέγοντας την αντίστοιχη ενότητα και πατώντας διαγραφή από όλες τις βάσεις τις οποίες είχατε επιλέξει.