ΕΙΣΟΔΟΣ

ARTEMIS PRESCHOOL | Θέσεις Εργασίας

ARTEMIS PRESCHOOL

Έδρα ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ
| Εργαζόμενοι 6-10
| ΚλάδοςΕκπαίδευση
Ιστοσελίδαwww.artemispreschool.gr

To Artemis είναι ένα σχολείο για παιδιά από 1 έως 4 ετών. Βασικό σκοπό ειναι να απολαμβάνουν καθημερινά τον κόσμο γύρω τους καθώς επεμβαίνουν ενεργητικά στην αναδόμησή του.

Η δημιουργία του Artemis βασίζεται στις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές εξελίξεις οι οποίες ορίζουν τα ενδιαφέροντα, και τα βιώματα των παιδιών ως κεντρικό άξονα των εκπαιδευτικών μεθόδων. Το παιδί είναι ενεργό στη μάθηση, μαθαίνει ομαδικά και χρειάζεται παιχνίδια και δράσεις που να επιτρέπει την εξερεύνηση ενεργητικά ρήματα που μας αντιπροσωπεύουν είναι, παρατηρώ, ερμηνεύω συμπεραίνω. Είμαστε καθοδηγητές, συντονιστές \ και οργανωτές σε αυτή την ανακάλυψη μέσα από τη γνώση και την επινόηση.

Σε κάθε ηλικία και σε κάθε άνθρωπο χωριστά οι επιθυμίες και οι ανάγκες διαφοροποιούνται. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή , είναι αναγκαίο να υπολογίσουμε και να σεβαστούμε αυτή τη διαφορετικότητα. Γιατί, τα παιδιά μας καλούνται να ζήσουν σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης που τα πάντα αλλάζουν. Η αυτονομία, ο αυτοσεβασμός, η ενεργητική αντίληψη, η επίγνωση των προσωπικών δυνάμεών , η αγάπη στον εαυτό είναι προϋποθέσεις ευτυχίας και κοινώς πλέον αποδεκτό, διαμορφώνονται από 0-4 ετών.

Βασική προϋπόθεση καλλιέργειας του αυτοσεβασμού, της εμπιστοσύνης στον εαυτό και στους άλλους , της ενεργητικής θέσης απέναντι στα πράγματα και της δυνατότητας για δημιουργία είναι ο σεβασμός στις επιθυμίες και στις προσωπικές ανάγκες κάθε παιδιού βιώματα των παιδιών.

Για το λόγο αυτό το σχολείο μας επιλέγει τον παιδοκεντρικό προσανατολισμό και υιοθετεί την άποψη ότι σκοπός κάθε προγράμματος εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των παιδιών.

Σε κάθε ηλικία ο άνθρωπος επιθυμεί να νιώθει χρήσιμος και ευτυχισμένος. Στην προσχολική ηλικία η επιθυμία αυτή υπάρχει ως αυθόρμητη τάση – δυνατότητα.

Το Artemis, είναι σε στενή συνεργασία με τους γονείς, ώστε η επιθυμία και η δυνατότητα των παιδιών να είναι χαρούμενα και δημιουργικά, να γίνεται πράξη και παγιωμένη ικανότητα.