Τι να κάνετε όταν σας προσφέρουν δουλειά και χρειάζεστε χρόνο για να αποφασίσετε

Εργασία

16/4/2018 4:18:00 μμ
Πώς μπορείτε να καθυστερήσετε την αποδοχή μιας προσφοράς εργασίας χωρίς να δημιουργήσετε κακή εντύπωση.
 
Πώς μπορείτε να καθυστερήσετε την αποδοχή μιας προσφοράς εργασίας χωρίς να δημιουργήσετε κακή εντύπωση; Η προσφορά εργασίας είναι μία καλή είδηση, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εξίσου. Μερικές φορές, απλά δεν είναι άμεσα σαφές εάν πρέπει ή όχι να αποδεχθείτε την εν λόγω ευκαιρία και σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πάντα καλύτερο να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε κάποια πράγματα.
 
Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό;
 
Ενθουσιασμός και ευγνωμοσύνη
Μπορείτε να είστε ενθουσιώδης και ευγενικός χωρίς να δώσετε άμεση απάντηση. Να τους ενημερώσετε ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι με την προσφορά, αλλά χρειάζεστε λίγο χρόνο για να δώσετε μία τεκμηριωμένη απόφαση.
 
Απορίες και ερωτήσεις
Υπάρχουν ερωτήσεις που ανεξάρτητα από το χρόνο που χρειάζεστε για να αποφασίσετε, πρέπει να ρωτήσετε. Για παράδειγμα, η αποζημίωση πέραν του μισθού, τα επιδόματα, η ιατρική κάλυψη, ο χρόνος διακοπών, η παροχή εταιρικού τηλεφώνου ή αυτοκινήτου και άλλα προνόμια. Ζητήστε περισσότερο χρόνο, για να επεξεργαστείτε τα παραπάνω δεδομένα.
 
Συγκεκριμένος χρόνος
Δώστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την τελική σας απάντηση. Μείνετε πιστοί στην προθεσμία σας και βάλτε στόχο έως εκείνη την ημερομηνία να έχετε αποφασίσει.
 
Διαπραγμάτευση
Κανείς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο μια προσφορά εργασίας την τελευταία στιγμή. Αλλά θέλετε να εργαστείτε για έναν εργοδότη που θα σας «εγκατέλειπε» επειδή ζητήσατε λίγο παραπάνω χρόνο; Θυμηθείτε ότι και εσείς μπορείτε να διαπραγματευτείτε και τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε αυτό.


Αποφασίστε
Όποια κι αν είναι στο τέλος η απόφασή σας θα πρέπει να τη μοιραστείτε με τον υποψήφιο εργοδότη σας. Ο ίδιος λογικά θα σας ζητήσει να υπογράψετε μια επιστολή αποδοχής, αλλά αν αρνηθείτε τη δουλειά, θα πρέπει επίσης να στείλετε ένα ευγενικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ευκαιρία που σας έδωσαν.

Πηγή: fortunegreece.com