Τα 8 Ted Talks που κάτι σημαντικό έχουν να σας πουν για την καριέρα σας!

Εργασία

13/8/2018 2:31:00 μμ

Τι κάνατε αυτήν την εβδομάδα για την προσωπική σας ανάπτυξη; Η προσωπική ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι ένα χόμπι αλλά ένας στόχος που λειτουργεί συμπληρωματικά ή και όχι με την εργασία σας. Φροντίστε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Και αν ψάχνετε το κίνητρο για αυτό, συγκεντρώσαμε 8 από τις καλύτερες Ted ομιλίες που κάτι έχουν να σας πουν. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι προέρχονται από πετυχημένες γυναίκες που μεταφέρουν τώρα την εμπειρία τους και τα συμπεράσματα που έβγαλαν από τις προσωπικές τους εμπειρίες.

1
Η επιτυχία, η αποτυχία και η κίνηση για να συνεχίσεις να δημιουργείς από την Elizabeth Gilbert

Είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι όσοι είναι πετυχημένοι τα έχουν καταφέρει. Και η σκληρή δουλειά έχει τελειώσει. Αυτό δεν συμβαίνει πραγματικά και η Elizabeth Gilbert μπορεί σίγουρα να εγγυηθεί γι 'αυτό. Η επιτυχία είναι πιο δύσκολη να διατηρηθεί και να συνεχιστεί όταν έρθει. Ξαφνικά υπάρχει η πίεση για να διατηρηθεί, ακόμα και να ξεπεραστεί.

H συγγραφέας που γνωρίζουμε από το Eat, Pray, Love μιλάει για το πώς η επιτυχία μπορεί να είναι εξίσου αποπροσανατολιστική όσο η αποτυχία και μας παρέχει ουσιαστική σοφία για το πώς να την διαχειριστεί κανείς. Ως σερβιτόρα που δεν είχε ακόμη εκδώσει κάτι, η Elizabeth ήθελε να γίνει γνωστή. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Eat, Pray, Love, αυτό συνέβη. Αλλά αυτό ήρθε με μια μεγάλη πίεση να ξεπεράσει τον εαυτό της και να προσφέρει στους θαυμαστές της το επόμενο καλύτερο μυθιστόρημά της (το οποίο σημειώνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει).

Σε αυτή τη συζήτηση, η Elizabeth θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την πίεση που έρχεται με τα ορόσημα. Με βάση τις προσωπικές της εμπειρίες, θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε αυτό που κάνετε και θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα για να ξεκλειδώσετε το επόμενο μεγάλο πράγμα που κρύβεται μέσα σας. Δεν πρέπει να σας εμποδίζει κάτι να κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε. Αν η Elizabeth φοβόταν δεν θα είχε δημοσιεύσει ποτέ άλλο βιβλίο.

2
Η εμφάνιση δεν είναι τα πάντα. Πιστέψτε με. Είμαι μοντέλο από την Cameron Russell

Η Cameron Russell είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια καθώς και ένα μοντέλο. Σκεφτείτε πόσες ώρες χάνουμε σκεπτόμενοι πώς φαινόμαστε και να λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Είναι εξαντλητικό να ζούμε με την πίεση. Το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας επηρεάζει το πόσο αποδοτικοί είμαστε στη δουλειά και το πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στους στόχους σας. Χωρίς αυτοπεποίθηση ποτέ δεν θα είμαστε κύριοι της επιτυχίας μας και ποτέ δεν θα πείσουμε τους άλλους ότι την αξίζουμε. Αλλά η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ένα μεγάλο πράγμα που πρέπει να καταφέρουμε, ειδικά όταν δεν έχουμε πολλά θετικά πράγματα να πούμε για τον εαυτό μας.

Η ομιλία της Cameron θα κάνει θαύματα για να αλλάξετε την αντίληψή σας για τον εαυτό σας. Σε αυτή την εξαιρετική συζήτηση, το μοντέλο παραδέχεται ότι κέρδισε μια "γενετική λαχειοφόρο αγορά". Είναι όμορφη και το ξέρει. Ωστόσο, θα σας δείξει ότι υπάρχουν περισσότερα σε μια φωτογραφία από αυτά που συναντά το μάτι. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα αλλάξει την αντίληψή σας για τη βιομηχανία του μόντελινκ και θα σας αποκαλύψει την αλήθεια, ότι δεν υπάρχει το τέλειο.

Αποκαλύπτοντας την αλήθεια και αλλάζοντας τις εξωτερικές σας αντιλήψεις, η Cameron σας αναγκάζει να κοιτάξετε προς τα μέσα. Και με αυτό, εκθέτοντας τι είναι πραγματικά σημαντικό και ευθυγραμμίζοντας την εστίασή σας θα σας βοηθήσει να δώσετε την ενέργειά σας σε κάτι πολύτιμο.

3
Γιατί έχουμε λιγότερες γυναίκες ηγέτες by Sheryl Sandberg

Οτιδήποτε ειπωθεί από την Sheryl Sandberg είναι εμπνευσμένο, ενδυναμωτικό και εκπαιδευτικό. Είναι μια γυναίκα που δεν χάνει χρόνο, ειδικά όταν πρόκειται για την προσωπική σας ανάπτυξη. Και ξέρει κάποια πράγματα για την επίτευξη της επιτυχίας.

 Η Sheryl είναι συνήγορος, ακτιβίστρια και μια απίστευτη συγγραφέας που εμπνέει. Η ταπεινοφροσύνη της στην επιτυχία της και τα διδάγματα που μεταφέρει σε άλλες γυναίκες την κάνουν μια από τις πιο θαυμαστές γυναίκες στον κόσμο. Η ειλικρίνεια και η ρεαλιστική προσέγγισή της στις γυναίκες που ανεβαίνουν επαγγελματικά την κάνουν μια γυναίκα που αξίζει να ακούσετε τις συμβουλές της.

Και σε αυτή τη συζήτηση ειδικά, η Sheryl προσφέρει τρία βασικά κομμάτια συμβουλών σε γυναίκες που θέλουν να επαγγελματικά εάν πρέπει. Όταν πρόκειται για συμβουλές επιτυχίας, υπάρχει μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι είναι περίπλοκη και υπάρχουν πολλά πράγματα για να τσεκάρετε. Όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ απλούστερο από αυτό. Και η Sheryl το καλύπτει στη συζήτησή της.

4
Γιατί τα 30 δεν είναι τα νέα 20 της Meg Jay

Αυτή η ομιλία θα σας πείσει ότι τα 20 δεν είναι χρόνια που πρέπει να χάνετε. Αντίθετα στην ισχύουσα αντίληψη, τα 20 είναι τα λιγότερο σοβαρά χρόνια που πρέπει να ανακαλύψετε τα πράγματα πριν σας ανακαλύψουν εκείνα στα 30 σας. Η Meg είναι μια πολύ καλή ακαδημαϊκός. Είναι επίσης μια συγγραφέας βιβλίων που δεν αφορούν τη μυθοπλασία. Στα βιβλία της παίρνει τις ιστορίες επιτυχημένων ανθρώπων και τις συνδυάζει με την έρευνα της. Συνήθως εκθέτει τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε για την προσωπική μας ανάπτυξη και προσπαθεί να σπάσει τα στερεότυπα.

Η κλινική ψυχολόγος σημειώνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σχέδιο και προετοιμασία. Υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που συμβαίνουν πιο αργά στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη βάση τώρα.

5
Είναι ΟΚ να είσαι λάθος από την Kathryn Schulz

Αυτή η ομιλία θα προκαλέσει τα συναισθήματα σας. Αμφισβητεί τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με την αποτυχία και τα λάθη στα οποία πέφτουμε. Και, αντίθετα, μας δείχνει ότι είναι εντάξει να γίνει το λάθος. Η πραγματοποίηση λαθών είναι απαραίτητη για την επιτυχία - χωρίς αυτά, δεν θα μάθουμε ποτέ και ποτέ δεν θα μεγαλώσουμε.

Η Kathryn Schulz είναι συγγραφέας γνωστή κυρίως για τη δουλειά της στο The New Yorker και το Rolling Stones. Και στο βιβλίο της, "Περιπέτειες στο περιθώριο σφάλματος", εστιάζει στο ανθρώπινο λάθος και γιατί πρέπει να το θαυμάσουμε. Η Kathryn επισημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάστε τα λάθη και ότι είναι εντελώς ανθρώπινο για να τα κάνετε.

Και σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η Kathryn θα δείξει γιατί είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε την αποτυχία και να παραδεχτείτε με περηφάνια τα λάθη σας.  Και θα αλλάξει πραγματικά το πως προσεγγίζετε τη δουλειά σας και πως αναπηδάτε πίσω από τα λάθη σας.

6
Πώς να σταματήσετε να σφίγγετε τον εαυτό σας από τη Mel Robbins

Η Mel Robbins δεν είναι μόνο ποινική δικηγόρος, αλλά είναι επίσης μητέρα τριών παιδιών και είναι υποχρεωμένη να είναι από τους μεγαλύτερους εμπειρογνώμονες σταδιοδρομίας στην Αμερική. Η Μελ είναι δημοφιλής για τις συμβουλές της και τα κίνητρα που παρέχει που θα σας κάνουν να θέλετε να τραβήξετε τη ζωή από τα κέρατα, αλλά και για τη βαθιά αγάπη της.

Μπορεί επίσης να σας διδάξει κάποια πράγματα για την ισορροπία. Εκτός από το ότι είναι μητέρα και δικηγόρος, η Μελ γράφει μια στήλη για το περιοδικό Success και είναι συνιδρύτρια της συμβουλευτικής διαβίωσης. Είναι μια δύναμη και μια γυναίκα που θα θελήσετε να είναι ο μέντορας σας.

Στην ομιλία της, η Mel Williams εκθέτει αδυναμίες και δείχνει πώς να τις νικήσετε. Με μια προσέγγιση που δεν είναι μόνο έξυπνη αλλά διασκεδαστική, θα επιτεθεί στην ψυχική ακαταστασία που γίνεται ανάμεσα σε εσάς και τα όνειρά σας. Θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το δικό σας τρόπο και θα σας αφήσετε έτοιμους με το κίνητρο για να ξεκινήσετε.

7
Αφού δείτε αυτό το μυαλό σας δεν θα είναι το ίδιο από τη Lara Boyd

Ο εγκέφαλός σας ελέγχει τα πάντα. Αλλά ελέγχετε εσείς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το επαναπρογραμματίσετε και να διαμορφώσετε τον εγκέφαλο σας όπως θέλετε να είναι. Και αυτό ακριβώς περιγράφει η δρ. Lara Boyd σε αυτή την επιστημονική συζήτηση.

Καθώς η γνώση μας για τον εγκέφαλο αυξάνεται με έναν ασυνήθιστα γρήγορο ρυθμό, η Lara είναι σε θέση να μοιράζεται το πιο πρωτοποριακό ερευνητικό έργο. Και ξέρει για τι μιλάει. Με περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις και με 5 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνά της, γνωρίζετε ότι βρίσκεται μπροστά από πρωτοποριακά αποτελέσματα.

Σε αυτή τη συζήτηση, η Lara θα ανοίξει τα μάτια σας στις ατέλειωτες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο εγκέφαλός σας. Και θα σας δείξει ακριβώς πώς μπορείτε να είστε αυτός που ελέγχει με απλές, εύκολες ενέργειες.

8
Διδάξτε τα κορίτσια τη γενναιότητα όχι την τελειότητα από τη Reshma Saujani

H Reshma είναι μια έμπνευση - τόσο πολύ ώστε αυτή η ομιλία πυροδότησε μια εθνική συζήτηση για το πώς θα ανελιχθούν τα νέα κορίτσια. Είναι η ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Girls Who Code, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσπαθεί να αλλάξει τις αντιλήψεις του πώς μοιάζει ένας στερεοτυπικός προγραμματιστής. Και άλλαξε τη ζωή πάνω από 50.000 κοριτσιών. Με τα επτά εβδομαδιαία καλοκαιρινά της προγράμματα, η Reshma έχει εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά με δεξιότητες που θα τις κάνουν ασταμάτητες.

Κατά τη γνώμη της Reshma, διδάσκουμε νεαρά κορίτσια να αγωνίζονται για την τελειότητα κάτι που είναι ένα αδύνατο επίτευγμα. Αντίθετα, μεγαλώνουμε νεαρά αγόρια για να γίνουν γενναίοι, να ρισκάρουν, να αποτυγχάνουν. Και τώρα έχει ως αποστολή της να ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια να παίρνουν ρίσκα και να μάθουν μόνο δύο δεξιότητες που θα βοηθήσουν την κοινωνία στο μέλλον. "Χρειάζομαι σε καθέναν από εσάς να λέτε σε κάθε νεαρή γυναίκα που γνωρίζετε να είναι άνετη με την ατέλεια". Επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς το άλλο μισό του πληθυσμού.

Πηγή: careergirldaily.com