ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και hot spots

Εργασία

27/7/2017 3:42:00 μμ
Στη δημιουργία 1.639 θέσεων πλήρους απασχόλησης µέσω της πρόσληψης προσωπικού σε ∆ήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών, αφορά η Δηµόσια Πρόσκληση Ν. 9 /2017 προγραµµάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που δημοσιεύεται σήμερα από τον ΟΑΕΔ.
 
Τo Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών » συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
 
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο µητρώο του ΟΑΕ∆ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά την Παρασκευή 28/7/2017 και ώρα 10η πρωινή και λήγει την Tρίτη 8/8/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο - αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.
 
Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 9/2017 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
 
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνεργοι, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆.
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνεργοι, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ ως µακροχρόνια άνεργοι.
• Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστηµιακού και Τεχνολογικού τοµέα, εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆, για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτηµα II της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα του ΟΑΕ∆, άνεργοι άνω των 29 ετών.
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος»

 

Πηγή: dikaiologitika.gr