Έξι μαθήματα που πρέπει να μάθετε από την αρχή της καριέρας σας

Εργασία

13/4/2018 10:50:00 πμ

O Renzo Costarella ξεκίνησε την καριέρα του όταν ήταν 18 ετών. Ήξερε ότι ήθελε να γίνει ένας επιχειρηματίας . Έτσι, λοιπόν, άνοιξε τη δική του εταιρεία.  Εκπαιδεύτηκε από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και πήρε κάποια πολύτιμα μαθήματα, τα οποία αποφάσισε να μοιραστεί.

Τα καλά νέα για εκείνον είναι ότι έμαθε τα πιο σκληρά μαθήματα από νωρίς. Αυτό δεν σημαίνει ότι τέλειωσε με το να μαθαίνει, αλλά μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι δεν θα κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές.

Καθώς αρχίζετε την καριέρα σας, είναι σημαντικό να παίρνετε εμπειρίες όσο μπορείτε. Αν δεν είστε σίγουροι για την εργασία που βρίσκεστε, κάντε αίτηση για άλλη εργασία. Αν δεν σας αρέσει η τρέχουσα θέση σας, ζητήστε από το αφεντικό σας να κάνει μια αλλαγή. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα λάθη των άλλων, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στην τροχιά της επιτυχίας. Εδώ είναι έξι μαθήματα σταδιοδρομίας που δημοσίευσε στο entrepreneur.com που πρέπει να μάθετε νωρίς εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι.

1. Ζείτε μόνο μια φορά
Αυτή η φράση ακούγεται πολύ συχνά, που ίσως να μην της δώσουμε σημασία. Αφιερώστε όμως ένα δευτερόλεπτο για να το εξετάσετε. Τι συμβαίνει σε ένα μικρό διάστημα - μια εβδομάδα, για παράδειγμα. Υπάρχουν 168 ώρες την εβδομάδα. δεδομένου ότι κοιμάστε έξι με οκτώ ώρες τη νύχτα και εργάζεστε 40 ώρες, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε στο γραφείο για σχεδόν το 40 τοις εκατό του χρόνου που είστε ξύπνιοι κάθε εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων.
Μην σπαταλάτε σχεδόν τις μισές ώρες που είστε ξύπνιος σε μια εργασία που μισείτε. Είναι εύκολο να κολλήσετε σε ένα μοτίβο και να πείσετε τον εαυτό σας ότι πρέπει να μείνετε στη δουλειά σας. Αλλά όταν το θέτετε με αυτούς τους όρους, αξίζει πραγματικά;

2. Διασυνδέσεις, διασυνδέσεις, διασυνδέσεις
Κανείς δεν είναι αυτοδημιούργητος. Η επιτυχία αφορά τις επαφές που καλλιεργείτε. Δημιουργήστε σχέσεις και εμπιστοσύνη με όλους όσους συναντάτε και ποτέ μην κόψετε τις σχέσεις. Οι θέσεις εργασίας και ακόμη και οι προαγωγές δεν δίνονται στα πιο καταρτισμένα άτομα,  δίνονται σε όσους γνωρίζουν πώς να παίξουν το παιχνίδι. Και να παίζετε το παιχνίδι σημαίνει να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το δίκτυό σας για να σας βοηθήσει να φτάσετε στο επόμενο βήμα.

3. Ποτέ μην έχετε μια άσχημη μέρα
Εντάξει, θα έχετε μερικές κακές μέρες. Το κλειδί είναι να μην αφήσετε κανέναν να το μάθει. Αυτό πάει χέρι-χέρι με τη δικτύωση. Οι άνθρωποι χαίρονται περισσότερο να συνεργάζονται με εκείνους που είναι εξωτερικά ευχάριστοι. Εάν είστε πάντα η χαρά κάποιου να εργαστεί μαζί σας, θα αποκομίσετε και τα οφέλη. Δέκα στα δέκα, μια προαγωγή θα πάει στο πρόσωπο που κάνει τους άλλους γύρω τους να νιώθουν καλά και όχι στο πρόσωπο που είναι καλύτερα καταρτισμένο, αλλά μπελάς στη δουλειά.

4. Μη σταματάτε να μαθαίνετε
Αυτή δεν είναι μόνο μια στρατηγική για να παραμείνετε συναφείς στην τρέχουσα δουλειά σας, και να σας κρατήσει από το να την χάσετε από κάποιον νέο . Εάν εργάζεστε σε μια θέση εργασίας για 10 χρόνια, έχετε σίγουρα φτάσει στο πικ της γνώσης σας, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναλάβετε μια νέα ευθύνη. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της καριέρας σας και θα αποτελέσει κίνητρο για να παραμείνετε αφοσιωμένοι. Ορίστε μερικούς μαθησιακούς στόχους για τον εαυτό σας, παρακολουθήστε ένα online μάθημα και μάθετε μια νέα δεξιότητα.

5. Κινητοποιηθείτε
H προπονήτρια ηγεσίας Kristi Hedges λέει: "Στο χάος, υπάρχει ευκαιρία. Οι περισσότερες μεγάλες κινήσεις σταδιοδρομίας συμβαίνουν όταν κάποιος μπαίνει σε χάος και κάνει τη διαφορά". Πρέπει πάντα να ψάχνετε για την ευκαιρία σας να επιταχύνετε και να προσφέρετε αυτό το επιπλέον κομμάτι βοήθειας που θα κάνει τη διαφορά μακροπρόθεσμα. Ετοιμάστε τον εαυτό σας και μην διστάσετε όταν έρθει η ώρα.
Το να σας χρωστάνε χάρη οι ανώτεροι σας είναι καλό πράγμα. Μερικές φορές μπορεί η ανταμοιβή να καθυστερήσει.

6. Αναζητήστε μέντορες
Οι μέντορες όχι μόνο σας διδάσκουν, αλλά μπορούν να σας υποστηρίξουν επίσης. Πολλοί επαγγελματίες θέλουν να βοηθήσουν όσους είναι νεότεροι στην εταιρεία. Η παροχή συμβουλών σε έναν πρόθυμο μαθητή τους κάνει να αισθάνονται πετυχημένοι και καταξιωμένοι. Επομένως, μην το αποφύγετε ή πιστεύετε ότι η παροχή συμβουλών είναι ένας δρόμος μονής κατεύθυνσης.
Αναζητήστε έναν παλαιότερο, αξιοσέβαστο υπάλληλο και ζητήστε ερωτήσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία και την εξέλιξή του.

Συνδυάζοντας τον εαυτό σας με ένα μέντορα σας δίνει το πρόσθετο «όφελος της εγγύτητας», που σημαίνει ότι θα κερδίσετε κάποιο κοινωνικό κεφάλαιο απλώς συνδέοντάς το με ένα παλαιότερο σεβαστό μέλος της εταιρείας.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην καριέρα σας, μπορείτε πάντα να μάθετε περισσότερα. Πάντα προσπαθήστε να μάθετε από τους γύρω σας. Ακούστε τις ιστορίες τους, υιοθετήστε τις βέλτιστες πρακτικές και βρείτε αξία σε κάθε εμπειρία.