Αυτές τις δεξιότητες χρειάζεστε απαραιτήτως σύμφωνα με τον Mark Cuban

Εργασία

29/11/2017 4:42:00 μμ

Mark Cuban: Πολυεκατομμυριούχος. Επενδυτής. Ιδιοκτήτης ομάδας NBA. Καλός τύπος. Κάτι ξέρει από money making.

Οπότε όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν τα έχανε όλα, είπε τα παρακάτω.

"Θα έβρισκα δουλειά ως barman το βράδυ και μία πρωινή δουλειά ως πωλητής και θα ξεκινούσα να δουλεύω. Θα μπορούσα να γίνω και πάλι εκατομμυριούχος; Δεν έχω καμία αμφιβολία."

Γιατί νιώθει έτσι; Γιατί η επιτυχία βασίζεται - σχεδόν σε κάθε πεδίο - σε δεξιότητες πωλήσεων.

Δεν με πιστεύετε; Είναι δεδομένο πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι "η πώληση" υπονοεί πίεση, χειραγώγηση, παραπλάνηση, το στερεότυπο του πωλητή που πουλά με όποιο κόστος.

Αλλά αν σκεφτείτε την πώληση ως την εξήγηση της λογικής και των προνομίων μίας ιδέας, μίας απόφασης, ενός project ή οτιδήποτε άξιο, τότε όλοι χρειάζεται να διαθέτουν δεξιότητες πωλήσεων. Όλοι πρέπει να έχουν την ικανότητα να πείθουν τους άλλους ότι μια ιδέα αξίζει ή να μπορούν δείξουν σε εργοδότες ή επνεδυτές ότι ένα project θα αποδώσει ή να κάνουν τους εργαζόμενους να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα μίας καινούριας διαδικασίας.

Οι δεξιότητες πωλήσεων αποτελούν κατά μία έννοια επικοινωνιακές δεξιότητες. Και από τη στιγμή που οι τελευταίες είναι μείζονος σημασίας για κάθε επιχείρηση ή καριέρα, ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνείτε καλά είναι να δουλέψετε στις πωλήσεις.

Γι' αυτό το να περάσετε χρόνο σε μία θέση άμεσων πωλήσεων είναι μία επένδυση που θα σας ξεπληρώσει για όλη σας τη ζωή.

Για παράδειγμα, όταν μαθαίνετε να πουλάτε:

  • Μαθαίνετε την επιμονή.
  • Χτίζετε πειθαρχία.
  • Κερδίζετε αυτοπεποίθηση.
  • Μαθαίνετε να διαπραγματεύεστε.
  • Μαθαίνετε να κλείνετε δουλειές, υποθέσεις.

"Γνωρίζοντας ποιες είναι οι δεξιότητές μου στις πωλήσεις και τα προϊόντα που είμαι ικανός να πουλήσω", λέει ο Cuban "νομίζω πως θα έβρισκα μία δουλειά στις πωλήσεις για μένα που θα απέδιδε αρκετά."

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες - και οι επιτυχημένοι άνθρωποι γενικότερα - ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους "πουλώντας".

Μάθετε να πουλάτε.

Είναι η καλύτερη επένδυση που θα κάνετε ποτέ.

Το λέει και ο Mark Cuban.

Πηγή: Inc