7 ρεαλιστικοί στόχοι καριέρας που μπορείτε να επιτύχετε το 2019

Εργασία

25/01/2019 10:58:00
Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι μας, μόλις μπει μία νέα χρονιά, αρχίζουμε και δημιουργούμε στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Άλλοτε θέτουμε πιο μικρούς άλλοτε πιο μεγάλους, με βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Πότε τους επιτυγχάνουμε και πότε όχι, σημασία σαφώς έχει το να μην το βάζουμε κάτω και να  συνεχίζουμε την προσπάθεια.
 
H Sarah Benzuly, σε ένα άρθρο της στο blog του UC Berkeley Extension, παρουσιάζει 7 πολύ απλούς και ρεαλιστικούς στόχους, που θα βοηθήσουν την καριέρα μας και που ο καθένας από εμάς μπορεί να επιτύχει.
 
1. Ενημερώστε το επαγγελματικό σας portfolio
Επιλέξτε τα project εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε περήφανοι για τη δουλειά σας.
 
2. Αναθεωρήστε το προφίλ σας στο LinkedIn
Σκεφτείτε τις επιτυχίες που είχατε την προηγούμενη χρονιά και να είστε σίγουροι πως αυτές ξεχωρίζουν μέσα στο προφίλ σας.
 
3. Γίνετε εθελοντές
Μία πρόσφατη έρευνα του LinkedIn διαπίστωσε ότι "το 20% των υπεύθυνων προσλήψεων στις ΗΠΑ συμφωνεί ότι έχουν προσλάβει υποψηφίους λόγω της εθελοντικής επαγγελματικής τους εμπειρίας."
 
4. Τι δηλώνει το brand σας; Βρείτε το.
Αυτό που θέλετε να δηλώνει το brand σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος-α θέλετε να είστε επαγγελματικά. Αναζητήστε τις αξίες τις οποίες θέλετε να ενστερνιστείτε και εργαστείτε πάνω σε αυτές.
 
5. Δημιουργήστε μία υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας/ζωής/σπουδών
 
6. Βρείτε μία δεύτερη δουλειά/ενασχόληση
Μία παράπλευρη ενασχόληση σας επιτρέπει να αναπτύξετε ένα ταλέντο ή ένα ενδιαφέρον που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από ένα πάθος. Θα μπορούσατε να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα ή να ακολουθήσετε τελικά μία σταδιοδρομία που δεν είχατε εξετάσει πριν.
 
7. Μάθετε ένα νέο skill
Είτε αυτό σημαίνει να πάρετε μία πιστοποίηση είτε απλώς να παρακολούθησετε ένα μάθημα, η ανανέωση των skills σας θα σας κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικούς.
 
Πηγή: Skillbox.gr