ΕΙΣΟΔΟΣ

3ds - Digital Agency - Ερωτήσεις Συνεντεύξεων Εργασίας

Συνέντευξη εργασίας στη 3ds - Digital Agency. Οι ερωτήσεις που θέτει στους υποψηφίους, πώς τους αξιολογεί, ποιες δεξιότητες ζητά και άλλες χρήσιμες συμβουλές από το τμήμα HR.

Δημήτρης Βουδρισλής
CEO

Σύντομο βιογραφικό και εταιρεία

Μετά από 12 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο των πωλήσεων και του marketing σε μεγάλες εταιρίες, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω μαζί με 2 ακόμη συνεργάτες τη δική μου επιχείρηση. Πριν από 13 χρόνια ιδρύσαμε τη 3ds, μια εταιρία πληροφορικής με ειδίκευση στο web design και το development. Σήμερα είμαστε ένα digital agency, που παρέχει 360 υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και εταιρίες για μια πλήρη και αποτελεσματική παρουσία στο διαδίκτυο. Διαθέτουμε οργανωμένα τμήματα σε web development, mobile development, digital marketing, design, seo, content marketing και consulting με 30 εξειδικευμένα στελέχη. Η εταιρία μας διαθέτει γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και έχουμε έντονη παρουσία στο εξωτερικό σε mobile app development. 

Οι συχνότερες ερωτήσεις

Κάθε συνέντευξη είναι διαφορετική, oi ερωτήσεις προκύπτουν αρχικά από το βιογραφικό, την εμπειρία που μπορεί να διαθέτει ή τη δραστηριότητα του.

Σε έναν υποψήφιο με σχετική εμπειρία και προϋπηρεσία προσπαθώ να μάθω και να καταλάβω τον τρόπο που εργαζόταν, για ποιους λόγους αποχώρησε ή ποιοι είναι οι λόγοι που θέλει να αλλάξει εταιρία.

Σε έναν υποψήφιο που δεν διαθέτει εργασιακή εμπειρία, προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά η θέση που προσφέρω είναι αυτό που θέλει να ακολουθήσει στο μέλλον.

Ενδεικτικά κάποιες ερωτήσεις:

  • Για ποιο λόγο θέλετε να αποχωρήσετε από την εταιρία που εργάζεστε σήμερα ;
  • Περιγράψτε μου την καθημερινότητα σας στην θέση που βρίσκεστε ;
  • Τι γνωρίζετε για την εταιρία μας ;

Και επειδή αυτές είναι πολύ κλασικές ερωτήσεις, οι περισσότερες και πιο σημαντικές ερωτήσεις προκύπτουν μέσα από τις απαντήσεις του.

Πολύ σημαντικό για έναν υποψήφιο να έχει αναζητήσει – ρωτήσει και να γνωρίζει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί για την εταιρία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον . 

Λάθος απαντήσεις και συμπεριφορές

Δεν θα μείνω σε κλισέ απαντήσεις που δεν μας καλύπτουν αλλά σε συμπεριφορές περισσότερο που έχουν αξία.

  • Να μην έρθει στην ώρα του στην συνέντευξη
  • Να μιλάει φιλικά ακόμη και αν νόμιζε από την πρώτη επαφή ότι θα μπορούσε να το κάνει.

Στα θετικά:

  • Να έχει εμφάνιση επαγγελματία: ένας χαρτοφύλακας ή μια τσάντα για παράδειγμα.
  • Να είναι προετοιμασμένος έχοντας μαζί του το βιογραφικό, κάποιο portfolio και ό,τι είναι σημαντικό για να παρουσιάσει τον εαυτό του ή τη δουλειά του

Απαραίτητα soft skills & τρόποι αξιολόγησης

Στην δουλειά μας θα πρέπει οι άνθρωποι να είναι ομαδικοί και να μπορούν να λειτουργούν μέσα σε αυτή. Το ρωτάμε ευθέως πώς λειτουργεί καλύτερα, ατομικά ή ομαδικά;

Ένα σημαντικό στο χώρο μας είναι να έχει κάποιος πειραματιστεί από μόνος του σε project, αν δεν έχει εργαστεί σε ανάλογη θέση, αυτό δείχνει και το πόσο πραγματικά τον ενδιαφέρει αυτό που θέλει να ακολουθήσει. 

Δυσεύρετες δεξιότητες που ζητά ο κλάδος

Σε κάθε ειδικότητα έχουμε και διαφορετικά προβλήματα στις δεξιότητες κάθε υποψήφιου

  • Digital Marketing: Δεν γνωρίζουν google adwords οι περισσότεροι, ενώ γνωρίζουν social media. Δεν έχουν εμπορική σκέψη οι περισσότεροι από τους υποψήφιους και δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί η αγορά σε γενικά πλαίσια
  • Developer: Έχουν μάθει να δουλεύουν με έναν τρόπο και προσπαθούν να συνεχίσουν με τον ίδιο ακόμη και να το επιβάλουν αυτό. 

Άλλες μέθοδοι αξιολόγησης υποψηφίων

Αν κάποιοι προκριθούν και ξεχωρίσουν, τότε ναι κάνουμε ένα test με βάση την ειδικότητα για να δούμε και στην πράξη, αν και κατά πόσο ανταποκρίνονται.
Αν αναζητούμε για παράδειγμα copywriter θα του δώσουμε brief για να μας γράψει ένα κείμενο αλλά και να το παρουσιάσει και να το τεκμηριώσει. Αν είναι developer θα του δοθεί ένα brief και όλα τα εργαλεία και σε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο θα πρέπει να ετοιμάσει ένα πολύ μικρό project.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορούμε να δούμε τον τρόπο που δουλεύει κάποιος, σκέφτεται ή ακόμη και πως κινείται. Σημαντικό να ρωτήσει αν κάτι δεν κατάλαβε, κάτι το οποίο οι περισσότεροι δεν το κάνουν από φόβο μήπως δείξουν ότι δεν το γνωρίζουν, στο αποτέλεσμα όμως θα φανεί και αυτό είναι χειρότερο. 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι αυτό που παίζει σημαντικό παράγοντα είναι ο άνθρωπος και μέσα από μια συνέντευξη μπορείς να καταλάβεις κάποια σημεία του χαρακτήρα και αν πραγματικά έχει όρεξη και διάθεση και θέλει τη θέση, όχι για να βρει μια δουλειά αλλά για να μάθει και να εξελιχθεί μέσα από αυτή για να κάνει καριέρα.