ΕΙΣΟΔΟΣ

ABT - Advanced Building Trades - Ερωτήσεις Συνεντεύξεων Εργασίας

Συνέντευξη εργασίας στην ABT - Advanced Building Trades. Οι ερωτήσεις που θέτει στους υποψηφίους, πώς τους αξιολογεί, ποιες δεξιότητες ζητά και άλλες χρήσιμες συμβουλές από το τμήμα HR.

Διάνα Χαριτωνίδου
Νόμιμη Εκπρόσωπος | Διαχείριση προσωπικού

Σύντομο βιογραφικό και εταιρεία

Η Διάνα Χαριτωνίδου είναι οικονομολόγος με ενεργή παρουσία στο χώρο των επιχειρήσεων. Είναι νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας και ασχολείται με διαχείριση προσωπικού στην ΑΒΤ. 
 
Η ABT είναι κατασκευαστική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που παρέχει πλήθος τεχνικών λύσεων για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αντικείμενά της είναι, η κατασκευή επίπλων, οι ανακαινίσεις, οι ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, γυάλινες και μεταλλικές εγκαταστάσεις και η τοποθέτηση γυψοσανίδας και μαρμάρων. Δίνει τεράστια σημασία στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, στη λεπτομέρεια κατά την υλοποίηση και στις δεξιότητες των εργαζομένων της. 

Οι συχνότερες ερωτήσεις

Ένα είδος ερωτήσεων στις οποίες επικεντρωνόμαστε, αφορούν τις επικοινωνιακές δεξιότητες των υποψηφίων, καθώς ένα μεγάλο μέρος της εργασίας τους αφορά την επικοινωνία με πελάτες και προμηθευτές.
 
Για παράδειγμα:
"Πώς θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη μιας παραγγελίας;"
ή 
"Σε περίπτωση που μια παραγγελία δεν είναι διαθέσιμη, ποιες ενέργειες ακολουθείτε;"
 
Εκτός από αυτό το είδος ερωτήσεων, σημαντικές θεωρούμε και εκείνες που θα μπορέσουν να μας δώσουν μια εικόνα για τις τεχνικές δεξιότητες των υποψηφίων σχετικά με τη σχεδίαση.
 
Όπως για παράδειγμα:
"Ποια λογισμικά σχεδίασης γνωρίζετε και πόσο εξοικειωμένοι είστε με αυτά;"
ή
"Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε μέσα από τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις στην επιτυχημένη κατασκευή επίπλων;"
 
Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη προσοχή στην κατασκευή επίπλων και για το λόγο αυτό, προσπαθούμε να κατανοήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τις γνώσεις των υποψηφίων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Μας ενδιαφέρει ο υποψήφιος να απαντάει ειλικρινά στην ερώτηση και να μην προσπαθεί να αλλάξει το θέμα ή να υπεκφύγει την απάντηση. Η διαδικασία της συνέντευξης είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε τον υποψήφιο και να αντιληφθούμε στοιχεία της προσωπικότητάς του, οπότε ικανοποιητική θεωρείται κάθε απάντηση που απαντάει ουσιαστικά στην αντίστοιχη ερώτηση.

Λάθος απαντήσεις και συμπεριφορές

Ο βασικός σκοπός μας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είναι ο κάθε υποψήφιος να νιώθει άνετα. Συμπεριφορές όμως όπως υπερβολική οικειότητα, αγένεια, απότομος τόνος φωνής, σεξιστικά σχόλια ή αρνητικά σχόλια προς παλαιότερους συναδέλφους, λειτουργούν αποτρεπτικά. Επίσης, αποτρεπτικά λειτουργεί και όταν ένας υποψήφιος αποκαλύπτει πληροφορίες για επιχειρήσεις στις οποίες εργαζόταν παλαιότερα, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ή δεν προσθέτει κάτι χρήσιμο στη διαδικασία αξιολόγησης. Τέλος, επιθυμούμε τα βιογραφικά των υποψηφίων να είναι καλά ενημερωμένα και να μη περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες. 

Απαραίτητα soft skills & τρόποι αξιολόγησης

Οι βασικές δεξιότητες που επιθυμούμε να έχουν οι υποψήφιοι, είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η διαχείριση πληροφοριών. Ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται οι εργαζόμενοί μας και επεξεργάζονται τις πληροφορίες που δέχονται ώστε να παίρνουν τις καταλληλότερες αποφάσεις, είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικός. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θέτουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις για υποθετικές περιπτώσεις, ώστε να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο στοιχείο στον κάθε υποψήφιο.
 
Ακόμη μία δεξιότητα στην οποία δίνουμε υψηλή σημασία, είναι η κριτική ικανότητα του εργαζομένου σε περιπτώσεις που πρέπει να επιλέξει τη βέλτιστη λύση ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές. 
 
Τέλος, η θέληση για μάθηση και απόκτηση παραπάνω γνώσεων, είναι στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις του κλάδου. Για αυτό το λόγο, μέσα από τη συνέντευξη προσπαθούμε να κατανοήσουμε το προφίλ του κάθε υποψηφίου όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Δυσεύρετες δεξιότητες που ζητά ο κλάδος

Για τον κατασκευαστικό κλάδο και ειδικά για την κατασκευή επίπλων που είναι από τα βασικά αντικείμενα της εταιρείας μας, εξαιρετικά χρήσιμη είναι η γνώση λειτουργίας σχεδιαστικών προγραμμάτων και η δυνατότητα των υποψηφίων να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες κατά τη σχεδίαση. Επίσης, δυσεύρετη είναι και η ικανότητα των υποψηφίων να προτείνουν λύσεις και εναλλακτικές σε διάφορα ζητήματα, όπως τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την εργονομία των σχεδίων. Πέρα από αυτές τις δεξιότητες, μας ενδιαφέρει έντονα οι υποψήφιοι να έχουν αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας και να τους ενδιαφέρει η προσωπική τους εξέλιξη και οι εξελίξεις στον κλάδο.

Άλλες μέθοδοι αξιολόγησης υποψηφίων

Πέρα από τη διαδικασία της συνέντευξης χρησιμοποιούμε και συγκεκριμένα τεστ τα οποία αποσκοπούν στο να κατανοήσουμε τις τεχνικές δεξιότητες και τις γνώσεις των υποψηφίων. Ανάλογα με τη θέση την οποία επιθυμούμε να καλύψουμε, θέτουμε στους υποψηφίους τα αντίστοιχα τεστ. Με σκοπό την πλήρη αντικειμενικότητα της διαδικασίας, κατά την αξιολόγηση των τεστ, δεν γνωρίζουμε σε ποιον υποψήφιο ανήκει το καθένα. Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει αμεροληψία κατά τη διαδικασία επιλογής εργαζομένων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει πριν τη συνέντευξη να είναι προετοιμασμένοι, να παρουσιαστούν εγκαίρως και να μη διστάσουν να παρουσιάσουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία ως μία ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους. Το άγχος είναι θεμιτό και κατανοητό, αρκεί να μην υποσκιάζει τον υποψήφιο. Τέλος, κάθε υποψήφιος μπορεί μέσα από τη συνέντευξη να κατανοήσει τις ανάγκες της αγοράς και του κλάδου στον οποίο επιθυμεί να εργαστεί και να εντοπίσει τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει.