Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η αγγελία εργασίας έχει λήξει

25/7/2022

MAITRE

Τουρισμός - Ξενοδοχεία

Πόλη ΑΘΗΝΑ | ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση
Επίπεδο Σπουδών Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ)

Περιγραφή

Βασική Αποστολή:

Έχει την ευθύνη για την άψογη προετοιμασία του χώρου και το σερβίρισμα εδεσμάτων και ποτών με σκοπό την αναβάθμιση και προώθηση των υπηρεσιών του εστιατορίου και των bars. Συμβάλλει στην οργάνωση των επισιτιστικών τμημάτων και στην γενική καθαριότητα του τμήματος. Συμβάλλει στην συνεχή βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε όλα τα τμήματα με ελεγχόμενο κόστος λειτουργίας. Τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και Αδειών της Μονάδος. Τήρηση των προκαθορισμένων στόχων της εταιρίας.


Κύριες Υπευθυνότητες:
• Ορίζει τις ενέργειες και τις διαδικασίες βάσει των οποίων γίνεται το SERVICE στους χώρους ευθύνης του .
• Έχει την ευθύνη για την καθαριότητα, εμφάνιση, γενική εικόνα καθώς και για την τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας των χώρων ευθύνης του. (Φώτα, μουσική, διακοσμητικά στοιχεία κτλ).
• Φέρει την ευθύνη για τη σωστή εμφάνιση, συμπεριφορά και συνεργασία των εργαζομένων του τμήματος.
• Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της υποδοχής των πελατών στο εστιατόριο.
• Επιβλέπει τους σερβιτόρους για τη τήρηση των λεπτομερειών του service, το timing και το συντονισμό γενικότερα του service.
• Είναι υπεύθυνος για το χειρισμό των τηλεφωνικών κρατήσεων.
• Πραγματοποιεί τον έλεγχο των κρατήσεων & της εγκυρότητας αυτών.
• Είναι ο συντάκτης του προγράμματος εργασίας του τμήματος, έχοντας σαν παράμετρο την πληρότητα του ξενοδοχείου, διάφορες στατιστικές, τις κρατήσεις θέσεων καθώς και διάφορες άλλες ειδικές συνθήκες (π.χ. εορτές, αργίες).
• Κάνει τον τελικό έλεγχο στα προς σερβίρισμα είδη στους χώρους ευθύνης του, εντοπίζοντας τυχόν προβλήματα στην εμφάνιση και την ποιότητά τους.
• Έχει την φροντίδα για την έγκαιρη προμήθεια, αποθεματοποίηση καθώς και συντήρηση των ειδών τύπου BEVERAGE.
• Έχει την φροντίδα για την έγκαιρη προμήθεια, αποθεματοποίηση καθώς
και συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού service και της mice en plash των τμημάτων a la carte και banquet.
• Εξασφαλίζει την εκπλήρωση των παραγγελιών που αφορούν πιάτα σε συνεργασία με την κουζίνα.
• Έχει την προσοχή του διαρκώς επικεντρωμένη στους πελάτες που εξυπηρετεί προκειμένου να προλαβαίνει την οποιαδήποτε ανάγκη τους.
• Διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες προκειμένου να εξασφαλίσει την ικανοποίηση τους και αναφέρει στον προϊστάμενο του οποιοδήποτε σχόλιο υποπέσει στην αντίληψη του.
• Χειρίζεται ερωτήματα και παράπονα πελατών όσο είναι σε θέση να το κάνει και παραπέμπει θέματα που δεν έχουν επιλυθεί.
• Επιφορτίζεται με τις ευθύνες του ελέγχου, ταμία-έλλειψη αυτού-που είναι γενικότερα η έκδοση, έλεγχος και εξόφληση των λογαριασμών των πελατών.
• Εξασφαλίζει και ελέγχει ότι όλες οι προσφερόμενες παραγγελίες συνοδεύονται από την τελική νόμιμη φορολογική απόδειξη.
• Κοινοποιεί την απαραίτητη πληροφόρηση προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι ενήμεροι και η παράδοση της βάρδιας να είναι ολοκληρωμένη.
• Με το πέρας της βάρδιας του εκτελεί αποκατάσταση και καθαριότητα του χώρου καθώς και τον ανεφοδιασμό των ψυγείων ή προμηθειών εφόσον κρίνεται απαραίτητο.
• Φέρει την ευθύνη για την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην αγορά εργασίας, την αρχική επιλογή καθώς και την εκπαίδευση, όταν προκύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους στο τμήμα.
• Ενημερώνεται γύρω από τα δεδομένα της αγοράς σ’ ότι αφορά στο χώρο της εστίασης και προσαρμόζει το τμήμα κατά καιρούς στα νέα δεδομένα.
• Είναι υπεύθυνος για την τήρηση του εσωτερικού κανονισμού της εργασίας σε συνεργασία με το τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού.
• Είναι υπεύθυνος για την τήρηση της εκπαίδευσης όπως έχει καταρτίσει η εταιρία την ανάπτυξη και αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού της μονάδας σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δαπανών προσωπικού.
• Συμμορφώνεται με τις γενικές πολιτικές και τις διαδικασίες του ξενοδοχείου, τα ελάχιστα καθιερωμένα ποιοτικά επίπεδα και τις διαδικασίες ασφαλείας.


Απαιτούμενα προσόντα:

  • Πτυχίο τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού φορέα οικονομικής ή διοικητικής κατεύθυνσης και πτυχίο Τουριστικών Επαγγελμάτων.
  • Ευχέρεια στη χρήση και γραφή της ελληνικής γλώσσας καθώς και τουλάχιστον άλλων δύο ξένων γλωσσών.
  • Ικανότητα επικοινωνίας
  • Ικανότητα εκπαίδευσης του προσωπικού
  • Γνώσεις και εμπειρία γύρω από το χώρο της εστίασης.