Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η αγγελία εργασίας έχει λήξει

20/6/2023

Υπεύθυνος Ποιότητας - Τεχνολόγος Τροφίμων

Μηχανικοί ΑΕΙ / ΤΕΙ - Επιστήμες

Πόλη ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση

Περιγραφή

Συνεργάζεται άμεσα με τα τμήματα:

1. Διοίκηση
2. Λογιστήριο: Ενημερώνει το λογιστήριο για τις παραγγελίες του τμήματος και την οικονομική τους διαχείριση
3. Παραλαβές: Κρατάει τα αρχεία παραλαβών με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Α’ & Β’ υλών
4. R&D: Συνεργάζεται με το R&D για τις προδιαγραφές, επισημαίνει νομοθεσία και καταλληλόλητα των προϊόντων
5. Διεύθυνση Εργοστασίου: Συνεργάζεται με τον Διευθυντή Εργοστασίου:

Ι. για την τήρηση της παραγωγική διαδικασίας
ΙΙ. για τυχόν θέματα στις παραλαβές Α’ & Β’ υλών
ΙΙΙ. την τήρηση της διαδικασίας για προϊόντα μη ασφαλή βάση των προτύπων ασφάλειας τροφίμων της εταιρείας
IV. τυχόν αποκλίσεις σε οργανοληπτικούς, χημικούς ή μικροβιολογικούς ελέγχους
V. για την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού και της εξυγίανσης όλων των χώρων - εξοπλισμού του εργοστασίου

6. Τεχνικό τμήμα: Συνεργάζεται με το Τεχνικό Τμήμα και ενημερώνει:

Ι. για τυχόν βλάβες ή προβλήματα που έχουν προκύψει είτε σε εξοπλισμό είτε σε χώρους του εργοστασίου που χρήζουν επιδιόρθωσης για τη σωστή και γρήγορη παραγωγική διαδικασία και την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων
ΙΙ. Για τη διενέργεια διορθωτικών ενεργειών, σε περίπτωση ύπαρξης μικροβιακού φορτίου ή αποκλίσεις σε χημικές παραμέτρους στο νερό παραγωγής ή στην έξοδο βιολογικού καθαρισμού

7. Marketing: Άρρηκτη επικοινωνία με το Marketing για την ορθή πληροφόρηση και ενημέρωση των εντύπων και των σχετικών εγγράφων (μακέτες) για νομοθετική και επιστημονική τεκμηρίωση

Λειτουργίες:

  • Διαχείριση συστημάτων ασφάλειας
  • Υπεύθυνο για την διεξαγωγή (εσωτερικών ή εξωτερικών) μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων
  • Διενέργεια οργανοληπτικών αναλύσεων (shelf life)
  • Παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας
  • Έλεγχος τήρησης του συστήματος ιχνηλασιμότητας
  • Έλεγχος τήρησης των προδιαγραφών των πελατών
  • Δημιουργία ετικετών και ανανέωση τιμών πώλησης όπως αυτές αναγράφονται στους περιέκτες
  • Έλεγχος παραλαβών Α’ & Β’ υλών και καταγραφή των αποτελεσμάτων
  • Ενημέρωση αρχείων χημικών & μικροβιολογικών αναλύσεων
  • Τήρηση αρχείων συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και καθημερινή συμπλήρωση των αρχείων που αφορούν τους ελέγχους
  • Έλεγχος για την Ορθή Βιομηχανική Πρακτική και Ορθή Πρακτική Υγιεινής
  • Εκπαιδεύει τους εργαζόμενους και ενημερώνει τα αντίστοιχα αρχεία για την κατάσταση υγιεινής και εκπαίδευσης
  • Ενημερώνει για τυχόν προβλήματα προϊόντων, τα καταγραφεί και τα επιλύει
  • Είναι υπεύθυνο για την σωστή επισήμανση των προϊόντων και κάνει έλεγχο
  • Στατιστική επεξεργασία προϊόντων σταθερού βάρους για έλεγχο αποδέσμευσης της παρτίδας
  • Έχει άμεση επικοινωνία με τον CEO της εταιρίας για την ενημέρωση και την επιστημονική τεκμηρίωση όλων των θεμάτων
  • Υπεύθυνο για την αδειοδότηση της εταιρίας
  • Επαφή με τον φορέα πιστοποίησης – Συντονισμός των επιθεωρήσεων από εξωτερικούς επιθεωρητές
  • Οργανώνει και προετοιμάζει την ανασκόπηση των συστημάτων, συμμετοχή σ’ αυτήν και τήρηση πρακτικών
  • Επαλήθευση των διαδικασιών παρακολούθησης των κρίσιμων σημείων ελέγχου
  • CCP, καθώς και των διορθώσεων και των διορθωτικών ενεργειών, που διενεργούνται κατά περίπτωση
  • Επαλήθευση των προαπαιτούμενων και λειτουργικά προαπαιτούμενων προγραμμάτων όπως ορίζονται στο ΣΔΑΤ (ενδεικτικά: έλεγχος καθαριότητας, μυοκτονία-απεντόμωση, διακρίβωση οργάνων)
  • Επίβλεψη πιστοποιητικών υγείας εργαζομένων
  • Εκπαίδευση νεοπροσληφθέντων
  • Πραγματοποίηση των εσωτερικών επιθεωρήσεων σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρείας
  • Παρακολουθεί τα παράπονα πελατών και την αξιολόγηση της εταιρείας από τους πελάτες
  • Παρακολουθεί τις μη συμμορφώσεις, τις καταγράφει και ελέγχει για το αν έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες