Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η αγγελία εργασίας έχει λήξει

29/05/2020

Barista-Bartender

Τουρισμός - Ξενοδοχεία

Πόλη ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ | ΚΑΒΑΛΑ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση
Επίπεδο Σπουδών Τεχνικές Σχολές ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

Περιγραφή

Η Ξενοδοχειακή μονάδα Pravi στην Ελευθερούπολη της Καβάλας αναζητά να εντάξει στο δυναμικό της Barista/Bartender. 


Σύντομη περιγραφή καθηκόντων.


Ο/η Barista/ Bartender είναι υπεύθυνος για την παράγωγη ροφημάτων, ποτών και κοκτέιλ ακολουθώντας συγκεκριμένες συνταγές. Έχει άριστη γνώση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και τον τρόπο χειρισμού τροφίμων και ποτών. Επιπρόσθετα, οργανώνει τον πάγκο εργασίας τους και είναι ευγενικός και πρόσχαρος με τους επισκέπτες μας. Τέλος, έχει πλήρη γνώση του μενού και των διαθέσίμων επιλόγων του Ξενοδοχείου μας.


Ευθύνες και υποχρεώσεις.

• Προετοιμάζει την κουζίνα αναφορικά με τον εξοπλισμό μηχανή καφέ, καφεκοπτική μηχανή κτλ και ελέγχει την ορθότητα λειτουργίας του

• Καλωσορίζει τους επισκέπτες που προσέρχονται στο Μπαρ και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες τους

• Προσφέρει στους επισκέπτες το μενού και τους ενημερώνει για τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής

• Λαμβάνει παραγγελίες από τους σερβιτόρους αλλά και από επισκέπτες φροντίζοντας την εκτέλεση των παραγγελιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών

• Παρασκευάζει το σύνολο των ποτών του καταλόγου ακολουθώντας συγκεκριμένες συνταγές σύμφωνα με τα πρότυπα του ξενοδοχείου

• Τροποποιεί τις εκάστοτε συνταγές ανάλογα με τις απαιτήσεις των επισκεπτών

• Έχει την ευθύνη για την ορθή εμφάνιση των τελικών προϊόντων

• Δοκιμάζει και ελέγχει την ποιότητα του καφέ (γευσιγνωσία)

• Κάνει προετοιμασία για τα ποτά/κοκτέιλ

• Διατηρεί το χώρο εργασίας καθαρό με τη χρήση απολυμαντικών πάντοτε σε συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (συμπεριλαμβανόμενων των πάγκων εργασίας, ψυγείων, καφεμηχανών)

• Τακτοποιεί, γεμίζει και καθαρίζει τον πάγκο εργασίας όταν μειώνεται ο εργασιακός φόρτος

• Φροντίζει για την ύπαρξη των απαραίτητων σερβίτσιων και δοχείων για το σερβίρισμα των ποτών

• Σερβίρει συνοδευτικά για τα ροφήματα και τα ποτά

• Ενημερώνει τους σερβιτόρους αναφορικά με αιτήματα πελατών

• Ενημερώνει τους σερβιτόρους για τυχόν προσφορές ή ελλείψεις για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων

• Φροντίζει να παρέχει στους επισκέπτες υπηρεσίες που θα αυξήσουν την ικανοποίησή τους και ενημερώνει τη διοίκηση για τις καταναλωτικές τάσεις

• Τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας του ξενοδοχείου

Απαραίτητα Προσόντα

• Προϋπηρεσία 2 χρόνων σε ανάλογο πόστο

Προσωπικά χαρακτηριστικά

• Ευγένεια

• Εξωστρέφεια

• Συνεργατικότητα

• Επαγγελματισμός

• Αντοχή σε στρεσογόνες συνθήκες

• Ομαδικότητα


Γνώσεις

• Γνώση παρασκευής κρύων και ζεστών ροφημάτων

• Γνώση παρασκευής ποτών και κοκτέιλ

• Γνώση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και ποτών

• Άριστη γνώση Ελληνικών

• Επιθυμητή η γνώση,Αγγλικών Βουλγαρικών, Ρωσικών


Ικανότητες και δεξιότητες

• Επικοινωνιακές δεξιότητες

• Ικανότητα γρήγορης εκμάθησης και προσαρμογής

• Ικανότητα αντίληψης και εκτέλεσης προφορικών οδηγιών

• Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων

• Ικανότητα διαχείρισης αρνητικών συναισθημάτων 

Παροχές

• Ασφάλεια

• Πλήρης απασχόληση