ΕΙΣΟΔΟΣ

VIMACO | Θέσεις Εργασίας

VIMACO

Έδρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
| Εργαζόμενοι 26-50
| ΚλάδοςΒιομηχανία
Ιστοσελίδαwww.vimaco.gr

Η ιστορία της ΒΙΜΑ ξεκινά 3 γενιές πριν όταν το 1923 οι ΑΦΟΙ ΜΑΖΛΟΥΜΙΑΝ ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μηχανουργείο στην οδό Βατικιώτου 1 στο κέντρο της πόλης. Με τα μέσα της εποχής εκείνης κατορθώνουν να υποστηρίξουν πλήρως τις βιοτεχνίες και οικοτεχνίες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βορείου Ελλάδος.

Τα χρόνια περνούν τελειώνει ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και ο απόγονος Βαρτάν Μαζλουμιάν μεγαλωμένος μέσα σε μία οικογένεια που ειδικεύεται στην μηχανουργική τέχνη αποφασίζει να ασχοληθεί με την εμπορεία σιδηρικών και οικοδομικών ειδών. Έτσι ιδρύει την ΒΙΜΑ το 1956 με έδρα τη Θεσσαλονίκη οδός Οδυσσέως 1-3 στο κέντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος εκείνης της εποχής.

Η εταιρία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, εγκαθίσταται σε καινούργιες εγκαταστάσεις, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 151, επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Βόρειο και Κεντρική Ελλάδα αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της σε μία εποχή που η χώρα εκβιομηχανοποιείται και αναπτύσσεται οικονομικά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Βαρτάν Μαζλουμιάν που συνεχώς ταξιδεύει στην Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον ανήκει στην βιομηχανία κατεργασίας μετάλλου, βλέποντας ταυτόχρονα την ίδρυση σημαντικών βιομηχανικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Παίρνει λοιπόν τη μεγάλη απόφαση να στρέψει το ενδιαφέρον της εταιρίας του στη διάθεση κοπτικών εργαλείων, οργάνων μέτρησης ακριβείας και μηχανημάτων κατεργασίας μετάλλων.

Τολμά το πρώτο ταξίδι στην μακρινή Ιαπωνία και παίρνει της πρώτες αντιπροσωπείες του είδους. Τα καινούργια είδη κάνουν πάταγο στην κατεργασία του μετάλλου που ως τότε γίνονταν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Ταυτόχρονα μεριμνεί για την σωστή παρουσία της νέας τεχνολογίας με επιδείξεις από μηχανολόγους σε εργοστάσια και βιοτεχνίες.

Η ΒΙΜΑ μεγαλώνει, θεωρείται από πολλούς η πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο, όταν με την ενίσχυση της από τους Υιούς του ιδρυτή, Ιωακείμ και Χορέν Μαζλουμιάν ξεδιπλώνει το φτερά της σε νέους ορίζοντες.

Η εποχή της ηλεκτρονικής εισβάλει δυναμικά στον κλάδο της μεταποίησης του μετάλλου. Τα πρώτα CNC ( Ηλεκτρονικά Μηχανήματα ) Τόρνοι – Φρέζες έρχονται στην Ελλάδα. Η ΒΙΜΑ σεβόμενη τις αρχές του ιδρυτή της – εισαγωγή και εμπορεία μόνο της κορυφαίας ποιότητας – διαθέτει στην αγορά πρώτα τα μηχανήματα της εταιρίας VICTOR TAICHUNG από την TAIWAN και κατόπιν αναλαμβάνει την διάθεση και την τεχνική υποστήριξη για Ελλάδα και Κύπρο της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρίας στον κόσμο CNC μηχανημάτων της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΥΑΜΑΖΑΚΙ ΜΑΖΑΚ.